Θηλασμός το καλοκαίρι: Όσα δεν σας έχουν πει

KAI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Είναι αλήθεια ότι το καλοκαίρι είναι βαριά εποχή για μία έγκυο αλλά και για μια γυναίκα που μόλις έχει γεννήσει και θηλάζει. Όσον αφορά στο θηλασμό του, υπάρχουν πολλοί μύθοι οι οποίοι δεν ισχύουν και φοβίζουν τις μητέρες. Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας πουν τι ισχύει όταν θηλάζετε την πιο ζεστή εποχή του χρόνου.

• Οι θηλασμοί είναι πιο συχνοί. Μην ανησυχείτε, είναι φυσιολογικό. Το μωράκι σας λόγω υπερβολικής ζέστης διψάει περισσότερο, με αποτέλεσμα να θέλει να πίνει πιο πολύ γάλα. Αν κάτι σας κουράζει ή δεν μπορείτε να θηλάζετε λόγω του προγράμματός σας, συζητήστε το με το γιατρό.

• Αν είστε σε κάποια παραλία ή σε πισίνα και ήρθε η ώρα να φάει το μωράκι σας, μην αγχωθείτε. Μπορείτε να θηλάσετε ακόμη και εκεί που βρίσκεστε. Δε χρειάζεται να πανικοβληθείτε και να γυρίσετε σπίτι.

• Δεν είναι απαραίτητο να πλύνετε το στήθος σας μετά τη βουτιά σας. Αποφύγετε μόνο να βάλετε αντιηλιακό στην περιοχή γύρω από τη θηλή γιατί από κει πίνει το γάλα το μωράκι σας.

• Ένα παρεό θα σας βοηθήσει πολύ στην περίπτωση που θέλετε να κρατήσετε μακρυά αδιάκριτα βλέμματα πάνω σας. Μπορείτε να το έχετε πάντα στην τσάντα σας.

 

Διαβάστε επίσης