Γιορτή για τα παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Από τις 12 έως τις 14 Μαΐου στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ-Helexpo, με ελεύθερη είσοδο

«Μαμά, αν χαθείς, να πάρεις το 1056»! Έτσι συμβούλεψε τη μητέρα του ο πεντάχρονος που ενημερώθηκε από μέλη του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την εθνική γραμμή SOS στην «3η Μεγάλη Γιορτή για τα παιδιά» που άρχισε σήμερα στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ- Helexpo, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

«Τα παιδιά ενημερώνονται για όλες τις δράσεις μας και παίρνουν ένα αυτοκολλητάκι από κάθε σταντ που έχουμε ώστε να σχηματίσουν μια συνολική εικόνα για την πολυποίκιλη δραστηριότητα του Χαμόγελου» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος.

Παράλληλα, ζητεί επιπλέον προσοχή από τους κατοίκους μεγάλων πόλεων, με αφορμή πρόσφατα κρούσματα όπου επιτήδειοι έκαναν δήθεν έρανο για το «Χαμόγελο του Παιδιού», εξηγώντας ότι ο οργανισμός δεν πραγματοποιεί ποτέ εράνους «πόρτα-πόρτα».

Στη «Μεγάλη Γιορτή για τα παιδιά» που θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε «διαστημικά» ταξίδια, σε παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, face painting, να φτιάξουν «χαμογελαστά» μπισκοτάκια και να παρακολουθήσουν παραστάσεις με κλόουν, ξυλοπόδαρους και ταχυδακτυλουργούς. Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές, οφθαλμολογικές, ωτορινολαρυγγολογικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά στο κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» και διαδραστικές παρεμβάσεις στο Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «Οδυσσέας» προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν με ασφάλεια στον κόσμο της τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης