Κώστας Μακρής για Δήμο Πατρέων: Με αποκλείουν από την πόλη μου και με παραπέμπουν στις... εφημερίδες- Αρνούμαι ένα από τα «λίγα μεροκάματα» κι ας το έχω ανάγκη

επιστολή προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού

"Κύριοι, εδώ και 3 χρόνια οι επαγγελματίες Καραγκιοζοπαίχτες της Πάτρας αποκλείστηκαν, χάνοντας τα μεροκάματά τους από παραστάσεις που δίνονταν 20 χρόνια τουλάχιστον, με όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, στους παιδικούς σταθμούς" αναφέρει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης Κώστας Μακρής και συνεχίζει: "Επίσης, πάλι σε σωματεία, και σε Εκπολιτιστικούς Συλλόγους χάσαμε το μεροκάματό μας, αφού καλούμασταν να  τις κάνουμε δωρεάν, ως αντίτιμο για κάποιες φορές που ζητούσαμε τις πλατείες της Πόλης μας, για να κάνουμε κάποια καλοκαιρινή παράσταση. Μετά από συνεχείς προσπάθειές μου για να επέλθει μια συνεννόηση με τον κύριο Θωμόπουλο, η κατάσταση συνεχιζόταν με τις δωρεάν παραστάσεις όπως στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, εκδήλωση Δημοτικών υπαλλήλων, Νέο Πάρκο κτλ"

Με μεγάλη μου χαρά δέχτηκα να παίξω την παράσταση την Πρωτομαγιά, αφού απαίτησα να παίξω με πληρωμή. Μια μέρα τόσο σημαντική για τα δικαιώματα των εργατών, που καταπατούνται στις μέρες μας. Συναντήθηκα με τον κύριο Θωμόπουλο την Πέμπτη 27/4, τόσο για να υπογράψω την σύμβαση, όσο και για να συζητηθεί συνολικά το επίμαχο πρόβλημα, μιας και το τελευταίο δίμηνο, η επιτροπή Θεάτρου Σκιών, που ο ίδιος συνέστησε, είχε πάψει πια να υφίσταται χωρίς απολύτως καμία ενημέρωση και ενώ αυτό τον καιρό στήνεται το Φεστιβάλ του Θεάτρου Σκιών. Καμία απάντηση δεν μου δινόταν από τον κύριο ΠΡΟΕΔΡΟ για την λειτουργία ή παύση της εν λόγω επιτροπής, και με ερώτησή μου για τις φήμες, για το πως θα στηθεί το φεστιβάλ, η μόνη απάντηση του ήταν «ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ».

Αυτό σε έναν άνθρωπο που ήταν στην επιτροπή σαν πρόεδρος του Σωματείου μας, και που στην ζωή από τα 5 του χρόνια ασχολείται με τον Καραγκιόζη της Πάτρας, στην Τουρκία όπου απέσπασα το βραβείο “Ιπεκτσί”, στην Ιταλία επίσης και στην Ισπανία παρόντος του σημερινού Δημάρχου κύριου Πελετίδη, στους Μεσογειακούς Αγώνες και πολλά άλλα.

Μιλάμε για τον απόλυτο αποκλεισμό απ’ τα τεκτενόμενα της τέχνης μου στην ίδια μου την Πόλη, που είμαι γέννημα θρέμμα και έχω ζήσει όλα μου τα χρόνια εδώ!

Αγαπητό Δ.Σ

Σ’ Ένα επάγγελμα που τείνει προς εξαφάνιση, σε έναν Καραγκιοζοπαίχτη από τους ελάχιστους εναπομείναντες «ΜΑΣΤΟΡΕΣ» που έχει να παραδώσει πολλά μυστικά της παραδοσιακής αυτής τέχνης στην Πόλη μας.  Ο κύριος ΠΡΟΕΔΡΟΣ τον παραπέμπει στα ΜΜΕ προς ενημέρωσή του.

Για όλα τα παραπάνω σαν ένδειξη ελάχιστης διαμαρτυρίας ως προς το ύφος, ήθος και στάση του Πολιτιστικού Οργανισμού την συγκεκριμένη μέρα Εργατικής Πρωτομαγιάς, αρνούμαι να πάρω ένα από τα «λίγα μεροκάματα» κι ας το έχω ανάγκη".

Διαβάστε επίσης