Δολοφονήθηκαν ιδιοκτήτης ιρανικού τηλεοπτικού δικτύου και συνεργάτης του

Τουρκία

Ο ιδιοκτήτης ενός ιρανικού, δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου, ο οποίος το 2016 καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη έξι ετών από ιρανικό δικαστήριο, δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη μαζί μ' έναν συνεργάτη του, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Dogan.

Ο Σαΐντ Καριμιάν, Βρετανός ιρανικής καταγωγής, ο οποίος είχε ιδρύσει το δίκτυο GEM TV (γνωστό για τα ψυχαγωγικά δορυφορικά κανάλια του που μεταδίδουν ξένες ταινίες και σειρές), και ένας συνεργάτης του από το Κουβέιτ, οδηγούσαν στη συνοικία Μασλάκ γύρω στις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου. Ένα τζιπ τούς έκλεισε τον δρόμο και οι δύο άνδρες δέχτηκαν πυροβολισμούς. Ο Καριμιάν βρέθηκε νεκρός στο όχημα από τους διασώστες που έσπευσαν στο σημείο. Ο συνεργάτης του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Δεν είναι σαφές αν ο δράστης ήταν ένας ή περισσότεροι. Το τζιπ βρέθηκε αργότερα εγκαταλειμμένο και καμένο. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση. Το Dogan, επικαλούμενο τον δήμαρχο της συνοικίας Σαριγιέρ, μετέδωσε ότι η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο το κίνητρο της δολοφονίας να ήταν οι οικονομικές διαφορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης