Αυτό είναι το «θηρίο» που στέλνει ο Πούτιν στη Συριά - ΒΙΝΤΕΟ

Απέναντι από τα αμερικάνικα

Αιφνιδιαστική ήταν η κίνηση των ΗΠΑ με τη σφοδρή πυραυλική επίθεση με 59 Τόμαχοκ που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της 7ης Απριλίου κατά αεροπορικής βάσης του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, στενού συμμάχου της Ρωσίας στην αραβική χερσόνησο.
 

Παράλληλα και σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στις Βαλτικές χώρες, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποφάσισε να στείλει μήνυμα πυγμής, δίνοντας εντολή για πλεύση στη Βαλτική Θάλασσα του μεγαλύτερου υποβρυχίου στον κόσμο, εξοπλισμένου με 200 οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων 20 πυρηνικών πυραύλων.
  
Το γιγάντιο υποβρύχιο κατηγορίας Typhoon υπό το όνομα Ντμίτρι Ντονσκόι είναι έτοιμο να αποχωρήσει από την Λευκή Θάλασσα και να ταξιδέψει γύρω από τη Νορβηγία και τη Δανία στη θαλάσσια περιοχή που οι Ρώσοι στρατιωτικοί ονομάζουν «πισίνα του ΝΑΤΟ».

 
Με μήκος 174 μέτρων και εξοπλισμένο με τουλάχιστον 200 φονικά όπλα αποτελεί ένα από τα πιο «τρομακτικά» εν ενεργεία σκάφη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
 
Το Κρεμλίνο έχει προγραμματιστεί να «αποχαιρετίσει» το υποβρύχιο πριν το μεγάλο του ταξίδι, στην Αγία Πετρούπολη, ως μια ανατριχιαστική υπενθύμιση της πυρηνικής δύναμης της Ρωσίας στον υπόλοιπο κόσμο. 
 
Το Dmitry Donskoy –αφιερωμένο στον πρίγκιπα της Μόσχας που ηγήθηκε της Ρωσίας από το 1359 έως το 1389- έχει την ικανότητα να παραμένει κάτω από την επιφάνεια του νερού για περιόδους έως και 120 ημέρες και είναι εξοπλισμένο με έξι σωλήνες τορπιλών.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο σχεδιασμός του αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες «επιβίωσής» του, καθώς ακόμη και αν ένα κύτος πίεσης παραβιαστεί, τα 160 περίπου μέλη του πληρώματος, στα υπόλοιπα μέρη του, είναι ασφαλή, με μικρότερες πιθανότητες πλημύρας.
 
Το τεράστιο υποβρύχιο κατασκευάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία από τον σοβιετικό στρατό στη δεκαετία του 1980, ως απάντηση στα αμερικανικά υποβρύχια κατηγορίας Οχάιο, τα οποία ήταν ικανά να μεταφέρουν 192 πυρηνικές κεφαλές.

Τα έξι ρωσικά υποβρύχια Typhoon που κατασκευάστηκαν, σχεδιάστηκαν για να κρύβονται στους βαθύτερους ωκεανούς του κόσμου και να παραμείνουν εκεί απαρατήρητα για μήνες, αν και το νερό που χωρίζει τη Σκανδιναβία από τη βόρεια ηπειρωτική Ευρώπη έχει μέσο βάθος μόλις 54 μέτρα.
 
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από τρεις ημέρες η Λιθουανία προειδοποίησε το ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να εξαπολύσει μαζική στρατιωτική επίθεση στις χώρες της Βαλτικής σε λιγότερες από 24 ώρες.
 

 

Διαβάστε επίσης