Αλέξης Τσίπρας: Έχουμε καταφέρει ένα μικρό «θαύμα» στο χώρο της Υγείας

Μιλά στη Βουλή στην "Ώρα του Πρωθυπουργού"

Για βελτίωση της κατάστασης στον χώρο της Υγείας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση της Ένωσης Κεντρώων

«Παραλάβαμε ένα πλαίσιο ασφυξίας χρηματοδοτικής αλλά κάναμε ένα μικρό θαύμα. Ανεβάσαμε την κρατική χρηματοδότηση το 2015 στο 5,1% του ΑΕΠ». Είπε ακόμα ότι αντιμετωπίστηκαν ριζικά τα χρέη στα δημόσια νοσοκομεία. Σήμερα έχουν σταματήσει να δημιουργούνται νεα χρέη. Τα παλαιότερα έχουν ρυθμιστεί και αποπληρώνονται κανονικά», είπε πρωθυπουργός.

«Ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης είχαμε τρομακτική συρρίκνωση στην ποιότητα των παροχών ιδιαίτερα στην δημόσια υγεία. Αναφέρομαι στην 5ετια 2010 – 2014 που ενώ ο μνημονιακός στόχος ήταν η δημόσια δαπάνη για την υγεία να είναι στο 6% και πριν την κρίση ήταν στο 6,8% το 2014 εμείς παραλάβαμε την δημόσια δαπάνη πολύ χαμηλότερα. Δεν μας παραξενεύει ότι ήταν χαμηλότερη από ότι τα ίδια τα μνημόνια προέβλεπαν»,

Αναφέρθηκε στο παρελθόν και το πάρτι που γινόταν όπως είπε στις προμήθειες. Καταφέραμε να εντάξουμε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας στο δημόσιο σύστημα υγείας. «Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να στερείται στην δυνατότητα πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι το σύστημα είχε τρομακτικά κενά σε προσωπικό και δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη στα νοσοκομεία από το 2010. «Από όταν αναλάβαμε μέχρι σήμερα έχουν γίνει ήδη 6.251 προσλήψεις. Το 1/3 είναι μόνιμο προσωπικό».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Διαβάστε επίσης