Μόνο επτά μαθήματα θα διδάσκονται σε Β’ και Γ’ Λυκείου

ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου χαιρετίζει την πρόταση του Ιντιστούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Με τις πρώτες αντιδράσεις να εκφράζονται ακόμα σε ήπιους τόνους, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου χαιρετίζει την πρόταση του Ιντιστούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για αλλαγή του Λυκείου.

Σε συνέντευξη που έδωσε χθες στο Κανάλι της Βουλής ερωτώμενος για τη δραστική μείωση μαθημάτων στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου σημείωσε πως η προσωπική του γνώμη είναι ότι δεν θα πρέπει να διδάσκονται πάνω από επτά μαθήματα, ταυτιζόμενος απόλυτα με την άποψη του Ινστιτούτου που περιορίζει δραστικά τα διδασκόμενα αντικείμενα.

Αν και η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έχει αναβληθεί δύο φορές μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, πηγές του υπουργείου Παιδείας σημειώνουν ότι «ο διάλογος δεν αναβάλλεται» και θα ξεκινήσει από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Βέβαια, συνεχίζουν να κρατάνε αποστάσεις από το σύνολο των προτάσεων του ΙΕΠ σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια διερευνητική συζήτηση και όχι για θέση του υπουργείου Παιδείας. Από την άλλη, οι κινήσεις του υπουργού με την επίσκεψή του στο ΙΕΠ την αμέσως επόμενη μέρα της διαρροής του πορίσματος αλλά και με την ταύτισή του με μερικές θέσεις του Ινστιτούτου, όπως η παραμονή των εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μαρτυρούν ότι δεν απέχουν πολύ οι απόψεις των δύο πλευρών. «Δεν υπάρχει κανένα σύστημα στον κόσμο που να μην έχει εξετάσεις από τη μία βαθμίδα στην άλλη», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης βάζοντας πρακτικά ένα τέλος σε οποιοδήποτε σενάριο που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε για κατάργηση των Πανελλαδικών.

Σε μείζον θέμα, στην περίπτωση που αυτή η πρόταση υιοθετηθεί, θα εξελιχθεί και το σχέδιο που προβλέπει για τη Γ’ Λυκείου όλα τα μαθήματα, πλην της Γλώσσας, της Φυσικής Αγωγής και του δίωρου για ελεύθερες δραστηριότητες, να είναι επιλογής.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Διαβάστε επίσης