Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε με το αποσμητικό

Τρία παραδείγματα προς αποφυγή

Ο πρώτος και βασικός κανόνας που ισχύει για το αποσμητικό είναι ότι, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ντους.

Σίγουρα βοηθά στο να αποτραπεί η κακοσμία του σώματος αλλά δεν την εξαλείφει αν ήδη υπάρχει.

Ωστόσο οι περισσότεροι κάνουν πολύ συνηθισμένα λάθη με το αποσμητικό μειώνοντας, ουσιαστικά την απόδοσή του. Δείτε για παράδειγμα τρία από αυτα...

1. Λάθος χρονική στιγμή

Αν συνηθίζετε να βάζετε αποσμητικό το πρωί, δεν είναι λάθος αλλά δεν είναι και η ιδανική ώρα. Τα αντιιδρωτικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι προτιμότερο να εφαρμόζονται προς το τέλος της ημέρας, όταν είναι μειωμένη η παραγωγή ιδρώτα.

2. Λίγη ποσότητα

Ένα γρήγορο και λίγο πέρασμα με το αποσμητικό δεν είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής του. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να απλώνετε μια γενναία ποσότητα που θα καλύπτει όλη την περιοχή της μασχάλης και τους ιδρωτοποιούς αδένες που βρίσκονται σε αυτή.

3. Ίδιο προϊόν για πολύ καιρό 

Μπορεί να μην θέλετε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας αποσμητικό αλλά θα πρέπει να το κάνετε ανά διαστήματα, ειδικά αν βλέπετε ότι έχει μειωθεί η απόδοσή του.Πιθανόν το σώμα σας να έχει αναπτύξει αντίσταση στο συγκεκριμένο προϊόν και πλέον δεν σταματά την εφίδρωση. Αυτό προκαλεί ανάπτυξη μικροβίων στην περιοχή της μασχάλης με αποτέλεσμα τη δυσοσμία.

Πηγή: baby.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ