Πάτρα: Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Κωνσταντοπούλειο από τους μαθητές του 10ου Γυμνασίου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

σκορπισαν χαρα στους ηλικιωμενους

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο Πάτρας πραγματοποίησαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του 10ου Γυμνασίου Πατρών, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, μαζί με τις καθηγήτριές τους κ. Μαρία Καλαμαρά (φιλόλογο) και κ. Ασημίνα Ρήγα (φιλόλογο Ειδικής Αγωγής), προκειμένου να βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα σε ένα πνεύμα συλλογικής δράσης, συνεργασίας και διάθεσης προσφοράς.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη  αποσκοπούσε, αφενός, στην καλλιέργεια στάσεων αποδοχής της διαφορετικότητας και αφετέρου, στην ανάπτυξη ψυχοσυναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών, ενώ παράλληλα, ενδυναμώνεται η συμμετοχή τους στην ομάδα με την ανάπτυξη συλλογικής δράσης και πνεύματος συνεργασίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, οι μαθητές επισκέφθηκαν αρχικά την Ι.Μ. Παναγίας Γηροκομιτίσσης. Εκεί εκκλησιάστηκαν εν όψει των Χριστουγέννων, ενημερώθηκαν για την ιστορία της μονής, ξεναγήθηκαν στους χώρους και προσκύνησαν τις θαυματουργές εικόνες της Παναγίας που αποτελούν πολύτιμα ιστορικά κειμήλια της μονής.

Στη συνέχεια, πήγαν στο Κωνσταντοπούλειο Γηροκομείο, όπου και παρουσίασαν χριστουγεννιάτικη γιορτή, η οποία περιελάμβανε χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια με συνοδεία κιθάρας, παρουσίαση ενός θεατρικού δρώμενου σύντομης διάρκειας, παιχνίδια, διανομή δώρων και γλυκών που οι ίδιοι οι μαθητές είχαν ετοιμάσει, ενώ στο τέλος χόρεψαν μαζί με τους γέροντες παραδοσιακούς χορούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηλικιωμένοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στα παιδιά και συμβούλεψαν τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας να συνεχίσουν να εμφυσούν στους μαθητές τις αρετές της καλοσύνης, της προσφοράς και της αγάπης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ