Εισβολή χρυσαυγιτών στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ

ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ» ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Xθες το μεσημέρι ομάδα περίπου πενήντα ατόμων, μελών της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και βουλευτές εισέβαλαν στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ επί της οδού Ακαδημίας αντιδρώντας έτσι στην προγραμματισμένη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών», η οποία διοργανωνόταν με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το περιστατικό, με την Ένωση να επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως «αφετηρία της επανεμφάνιση της Χρυσής Αυγής ήταν χωρίς αμφιβολία, η πολιτική ευκαιρία που της έδωσε ο κοινοβουλευτικός χειρισμός της κυβέρνησης, με τη μετάβαση στο Καστελλόριζο και στη Ρω».

Συνεχίζοντας, η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» τη δήλωση του Ν. Παρασκευόπουλου περί ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας. Επισημαίνει δε προς πάσα κατεύθυνση, ότι «ουδείς μπορεί να ακυρώσει τον θεσμικό ρόλο της ΕΣΗΕΑ ως υπερασπιστή της ελευθερίας της έκφρασης, και να εμποδίσει την υποχρέωσή της και ως πνευματικού Σωματείου, να δίνει βήμα για την υπεράσπιση των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων. Τέλος, η Ένωση Συντακτών αφήνει αιχμές για τη «διακριτική» στάση της αστυνομίας, η οποία δεν παρενέβη στη βίαιη εισβολή των μελών της Χ.Α. στο κτίριο της Ακαδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ