Αντιεξουσιαστές εκτοξεύουν εκρηκτικά με πιστόλια και εξελιγμένες μολότοφ κατά αστυνομικών

Επεισόδια στα εξάρχεια

Αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα τα οποία μετέτρεψαν σε οδοφράγματα στην συμβολή Μπενάκη και Σόλωνος ενώ έχει ξεκινήσει πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ στη Στουρνάρη και τα γύρω στενά.

Οι αντιεξουσιαστές επιτίθενται κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, μολότοφ και τα ΜΑΤ απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Αντιεξουσιαστές, χρησιμοποιούν και... πιστόλια (!) με τα οποία εκτοξεύουν προς την πλευρά των αστυνομικών εκρηκτικά ενώ χρησιμοποιούν και «εξελιγμένες» βόμβες μολότοφ που κάνουν τρομακτικό θόρυβο πέραν της φλόγας που προκαλούν. Μάλιστα, ένας αστυνομικός κινδύνευσε να τυλιχθεί στις φλόγες, αλλά τον έσωσε η ειδική στολή που φορούσε ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ένας άλλος αστυνομικός τραυματίστηκε.

'Eχουν γίνει 23 προσαγωγές υπόπτων ενώ ο κλεφτοπόλεμος συνεχίζεται στα στενά των Εξαρχείων.
 

Λίγο μετά τις 7 το βράυ ολοκληρώθηκε η πορεία συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης δεν σημειώθηκαν επεισόδια ενώ η παρουσία του κόσμου ήταν μαζική.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς επίσης ενάντια στο φασισμό και τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Τα μπλοκ των συλλογικοτήτων και οργανώσεων ξεκίνησαν από τα Προπύλαια κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα και ολοκλήρωσαν την πορεία στην Ομόνοια.

Η διαδήλωση στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Μπενάκη χωρίστηκε στα δύο, καθώς συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Νωρίτερα, σχηματίστηκαν προσυγκεντρώσεις και η πορεία περίπου 1.500-2.000 ατόμων προς το Σύνταγμα ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 19:30.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ