Ξεκινά η έρευνα για τους κοριούς στο ΚΚΕ

Mετά τις καταγγελίες

Τα μυστήρια των συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, που παραπέμπουν σε πιθανές υποκλοπές τόσο στο συγκεκριμένο όσο και σε άλλα κόμματα, θα επιχειρήσουν να λύσουν από σήμερα οι διωκτικές αρχές.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες προκάλεσαν πάταγο, καθώς ξυπνούν μνήμες άλλων περιόδων που υπό παρακολούθηση είχαν βρεθεί τα τηλέφωνα μεταξύ άλλων και του πρωθυπουργού της χώρας.  Ήταν πριν δέκα χρόνια όταν αποκαλύφθηκαν οι υποκλοπές σε βάρος στενών συνεργατών αλλά κυρίως του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, υπόθεση για την οποία δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η δίκη, με κεντρικό πρόσωπο σύμφωνα με τις έρευνες τον Αμερικανό, πρώην πράκτορα, William Bazel. 

Αυτοψία 
Ήδη  ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης,  ζήτησε από την κρατική ασφάλεια να εξετάσει από αύριο μάρτυρες από το ΚΚΕ, ενώ διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις τηλεφωνικές γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος, από ειδικούς του ΟΤΕ και της ΑΔΑΕ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αυτοψία στα τηλεφωνικά κέντρα 4 κομμάτων (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΝΔ) για να εντοπιστούν τυχόν ίχνη υποκλοπών, αλλά και στον ΟΤΕ καθώς το Κομμουνιστικό κόμμα έχει σύνδεση ΟΤΕ. Ο οργανισμός άλλωστε δεν ανήκει πλέον στο ελληνικό δημόσιο αλλά στη Γερμανική Deutsche Telecom. H έρευνα που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, (και έκανε πράξη αυτομάτως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος) αφορά στο άρθρο 370Α ΠΚ που προβλέπει βαρύτατες κυρώσεις για παραβίαση απορρήτου επικοινωνιών.    

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, κατήγγειλε "επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κ.Ε του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ, και του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο κέντρο".

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το Σάββατο στο Αγρίνιο αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας "θέλουμε να καταγγείλουμε και από τη σημερινή εκδήλωση το φαινόμενο των συνακροάσεων και υποκλοπών που παραβιάζουν το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων. Απαιτούμε τη σε βάθος διερεύνηση των καταγγελιών που κάναμε. Προειδοποιούμε: Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί".

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης