Δυτ. Αχαΐα: Κι επισήμως πάνε Φλόκα τα απορρίμματα της Πάτρας - Τι αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο

αποφασίζει τη Δευτέρα και ο Δήμος Πατρέων

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου δυτικής Αχαΐας, η μεταφορά απορριμμάτων της Πάτρας στον ΧΥΤΑ Φλόκα.

Πρόκειται για την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της δυτικής Αχαΐας και του δήμου Πατρέων , η οποία παρουσιάστηκε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο την είχε ως μοναδικό θέμα.

Για την προγραμματική σύμβαση ψήφισαν υπέρ η παράταξη του δημάρχου Χρήστου Νικολάου, η παράταξη που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, του Αλέκου Θανόπουλου, ενώ κατά της σύμβασης ψήφισαν οι παρατάξεις του Διονύση Γκοτσούλια και του Παναγιώτη Κουνάβη.

Τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρακολούθησαν και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και τοπικών κοινοτήτων. Μεταξύ αυτών, η πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Τοπιου «Η Ωλενία» Σοφία Καούρη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος» Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Η "συμφωνία" επικυρώνεται ουσιαστικά τη Δευτέρα, οπότε το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καλέιται να λάβει αντίστοιχη απόφαση. Στην επερχόμενη συνεδρίαση, μεταξύ των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης είναι και η "έγκριση προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Πατρέων με τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Αχαΐας και το Δήμο Δυτικής Αχαΐας,  για τη πράξη «Εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων, στη θέση Φλόκα Αχαΐας» (εισηγητής: Χ. Κορδάς- Αντ/ρχος, Π. Παπαευθυμίου- Αρμ. Δ/ντής)".

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ