Πάτρα: Πως η ελεγχόμενη στάθμευση ανέβασε τις τιμές στα πάρκινγκ

γεμίζουν και οι χώροι στάθμευσης στην παραλιακή

Σε αναπροσαρμογή των τιμών στους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης οδήγησε η εφαρμογή της ελεγχόμενης στο κέντρο της Πάτρας. Η ζήτηση στα πάρκινγκ της πόλης αυξήθηκε σημαντικά από χρήστες που σκοπεύουν να παραμείνουν στο κέντρο περισσότερο από δυο ώρες, με αποτέλεσμα μεγαλύτερο κόστος.

Οι θέσεις της πράσινης ζώνης που επιτρέπουν παραμονή έως δύο ωρών στα οριοθετημένα σημεία είναι αυτές που καταλαμβάνονται πρώτες, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας που έχει αναλάβει τον έλεγχο της στάθμευσης.

Καθώς λοιπόν οι χρήστες του διώρου δεν βρίσκουν εύκολα κενή θέση καταφεύγουν στα ιδιωτικά πάρκινγκ, τα οποία με τη σειρά τους διαμόρφωσαν διαφορετικό τιμολόγιο από εκείνο που είχαν το προηγούμενο διάστημα.

Πάρκινγκ που είχαν κατεβάσει το κόστος στα 3 ευρώ την ημέρα για να προσελκύσουν χρήστες, αύξησαν την τιμή στα 4 ευρώ την ημέρα κι εφτιαξαν ειδική κατηγορία των 3 ευρώ για τους πελάτες του διώρου. Την ίδια στιγμή σε πιο κεντρικούς σταθμούς στάθμευσης το κόστος στρογγυλοποιήθηκε στα 5 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι στην προ κρίσης εποχή οι ιδιωτική χώροι στάθμευσης στην Πάτρα είχαν ανεβάσει το αντίτιτιμο εισόδου στα 6 ευρώ.

Παράλληλα έχουν αρχίσει να γεμίζουν και οι τρεις χώροι στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη, όπου αφήνει κανείς το ΙΧ του χωρίς κόστος και μπορεί να μεταφερθεί στο κέντρο της πόλης με τη δημοτική συγκοινωνία που εκτελεί συχνά δρομολόγια.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι σταδιακά οι Πατρινοί οδηγοί αρχίζουν και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, πέρα από την παράνομη στάθμευση την οποία είχεν συνηθίσει. Η αλλαγή τακτική αποδίδεται κυρίως στο σαφάρι των αστυνομικών υπηρεσιών, στο μοίρασμα κλήσεων και στην αφαίρεση πινακίδων και σαφώς λιγότερο στο "ξυστό" εισιτήριο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Παρόλα αυτά, στη Δημοτική Αρχή υπάρχει η πεποίθηση ότι  τα μέτρα για να αποδώσουν λειτουργούν συνδυαστικά.

Διαβάστε επίσης