Πάτρα: Νέες αφίξεις Σύρων προσφύγων στο Ρίο - Έφθασαν δυο λεωφορεία

Στο ξενοδοχείο "Rio Beach"

Ακόμα 100 πρόσφυγες Συριακής καταγωγής σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, αφίχθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο "Rio Beach", όπου ήδη βρίσκονται ακόμα 40 άτομα, κυριώς οικογένειες.

Το μεσημέρι της Τρίτης στο Ρίο, έφθασαν δυο τουριστικά λεωφορεία.

14875407_10210833427742429_1682067681_n_0.jpg

Στην περιοχή τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλοι πρόσφυγες, αφού οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικό αριθμό 200 ατόμων που θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο. 

Η μετεγκατατάσταση των πρώτων έγινε πριν περίπου μια εβδομάδα. Πρόκειται κυρίως για οικογένεις Σύρων, που έχουν υποβάλλει αιτήσεις ασύλου σε χώρες όπως Γερμανία και Σουηδία, όπου βρίσκονται υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους.

Η παρουσία των προσφυγών υπενθυμίζεται πως γίνεται μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ σε συνεργασία με ΜΚΟ.

Η διαμονή τους από την πρώτη κιόλας στιγμή προκάλεσε αντιδράσεις, με τον Εκπολιστικό Σύλλογο Ρίου, να καλεί μέσω χειρόγραφης ανακοίνωσης σε συγκέντρωση το απόγευμα της Δευτέρας, χωρίς όμως αυτή να πραγματοποιείται μετά την άρνηση της Διεύθυνσης του ξενοδοχείου "ΓΕΩΡΓΙΟΣ". να πραγματοποιηθεί στο χώρο του.

Άμεση ήταν η απάντηση των Φοιτητικών Συλλόγων της Πάτρας, που χθες το απόγευμα πραγματοποιήσαν αντισυγκέντρωση στο σταθμού του τρένου στο Ρίου, όπου και ακολούθησε πορεία.

 

 

Διαβάστε επίσης