Αχαϊα: Η έλλειψη αεροδρομίου και αυτοκινητοδρόμου διώχνει επενδυτές ακινήτων από το εξωτερικό

χανεται και το στοίχημα της εξοχικής κατοικίας

Το στοίχημα της εξοχικής κατοικίας χάνει η Αχαϊα, εξαιτίας της έλλειψης πολιτικού αεροδρομίου, αλλά και του υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμου.

 Πρόκειται για μια δραστηριότητα που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία, αλλά και να δώσει δουλειά στον κατασκευαστικό κλάδο, πλην όμως  η περιοχή με τα τόσα πλεονεκτήματα, έχει ένα σοβαρότατο μειονέκτημα.

Επενδυτές από τις εκτός Σέγκεν χώρες αναζητούν μέσω μεσιτών ακίνητα υψηλής αξίας σε περιοχές τις δυτικής Ελλάδας, όπως η Δυτική Αχαΐα και η Ηλεία. Τις προτιμούν λόγω κλίματος,  της απέραντης ακτογραμμής, της ζεστής και ρηχής θάλασσας.

Πρόκειται για ακίνητα η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 250.000 ευρώ, απόκτηση που τους επιτρέπει να αποκτήσουν άδεια παραμονής 5+5 ετών στους ίδιους και στις οικογένειές τους.

Πληροφορίες του tempo24.gr αναφέρουν ότι δεν είναι λίγε οι διαπραγματεύσεις με μεσίτες της Πάτρας που έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, λόγω της έλλειψης πρόσβασης στην περιοχή.  "Όλοι αυτοί θέλουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους να φτάνουν στο εξοχικό τους με αμεσότητα και ασφάλεια" εξηγούν στο tempo24.gr, οι ίδιες πηγές και τονίζουν ότι βασικό μειονέκτημα είναι η έλλειψη αεροδρομίου με σταθερές και πυκνές πτήσεις όλο το χρόνο, αλλά και το γεγονός ότι δεν υφίσταται αυτοκινητόδρομος ώστε να φτάσει κάποιος εύκολα στην περιοχή από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Έτσι στις προτιμήσεις προηγούνται οι παραλίες της Χαλκιδικής και της Νότιας Πελοποννήσου.  

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ