Πάτρα: Στα χρώματα της παράδοσης το κέντρο της πόλης για τα "40 χρόνια" του Λυκείου Ελληνίδων - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Παρέλαση στη Ρήγα Φεραίου

Έφθασε μετά από πολύ μεγάλη προετοιμασία η γιορτή του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών. «40 Χρόνια» γιορτάζονται  με μεγαλοπρέπεια όπως άλλωστε αρμόζει στην πολυετή και πολύπλευρη προσφορά του Λυκείου στην πόλης της Πάτρα.

Η Πάτρα από σήμερα Παρασκευή φόρεσε τα παραδοσιακά της.  Θα στολιστεί με χορούς, θα αρωματιστεί με μελωδίες και σαν καλή οικοδέσποινα θα υποδεχτεί τα Λύκεια των Ελληνίδων από όλη την Ελλάδα.

Φιλοξενούμενοι από τα Λύκεια του Αργοστολίου, των Γιαννιτσών, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Καλαμάτας, της Δράμας, του Κιάτου, των Σερρών και της Ξάνθης θα μας ταξιδέψουν με τον μοναδικό τους τρόπο στις μουσικοχορευτικές παραδόσεις του τόπου τους. Όλη η Ελλάδα θα πιαστεί σε έναν κύκλο και θα ξανασφίξει τους δεσμούς με την παράδοσή μας.

Μια μοναδική εμπειρία θα ζήσουν όλοι όσοι παρακολουθήσουν από κοντά τις εορταστικές εκδηλώσεις του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών που θα περιλαμβάνουν την μεγάλη παρέλαση στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, την υπαίθρια παράσταση στην Πλατεία Γεωργίου, τις διαλέξεις του καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρου Λιάβα, τη μουσικοχορευτική παράσταση «Η Ελλάδα σε Κύκλο» στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με την ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη, τις Εκθέσεις Οπτικοακουστικού Υλικού στην Αγορά Αργύρη και Ζωγραφικής στο Επιμελητήριο Αχαΐας.



Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

5:30 μ.μ. Προσκύνημα όλων των συμμετεχόντων των ΛτΕ στον Πολιούχο της πόλης, Άγιο Ανδρέα.
Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πατρών.

7:00 μ.μ. Παρέλαση των Λυκείων των Ελληνίδων στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Έναρξη: Άγιος Ανδρέας, Λήξη: Πλατεία Γεωργίου.

8:00 μ.μ Τερματισμός παρέλασης. Υποδοχή από τις Αρχές της πόλης.

Πεντάλεπτη παρουσίαση τοπικών χορών από κάθε Λύκειον των Ελληνίδων.




Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

10:00 π.μ. Έναρξη Έκθεσης Ζωγραφικής του τμήματος κυριών του Λυκείου των Ελληνίδων στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

12:00 μ.μ. Διάλεξη προς τους χορευτές & μέλη των ΛτΕ, από τον καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λάμπρο Λιάβα, στη Διακίδειο Σχολή Λαού, με θέμα: «Παράδοση και Φολκλόρ. Χρήση και καταχρήσεις στη “διαχείριση” της ελληνικής μουσικής και του χορού».

8:30 μ.μ. Χορευτική παράσταση «Η Ελλάδα σε κύκλο» στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Απονομή αναμνηστικών.




Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

10:30 π.μ.Ξενάγηση στην Achaia Clauss.

12.00 μ.μ.
Αποχώρηση συγκροτημάτων.

Διάλεξη προς μέλη τοπικών συλλόγων, από τον καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λάμπρο Λιάβα, στην αίθουσα Αίγλη, στη Veso Mare, με θέμα: «Ελληνική μουσική παράδοση Παρελθόν Παρόν & Μέλλον».

Και διαδικτυακά η Μουσικοχορευτική Εκδήλωση «Η Ελλάδα σε Κύκλο»:

Η τεχνολογία μπορεί να ενώσει όχι μόνο την «Ελλάδα σε κύκλο» αλλά και τον κόσμο ολόκληρο!

Δείτε λοιπόν και διαδικτυακά τη Μουσικοχορευτική Εκδήλωση «Η Ελλάδα σε Κύκλο» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:30 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέπτοντας την διεύθυνση http://www.upnet.gr/live/.



Πληροφορίες για τις Δυο Εκθέσεις για τα «40 Χρόνια Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών:

Έκθεση Οπτικοακουστικού Υλικού «40 Χρόνια Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών», στην Αγορά Αργύρη, από το απόγευμα της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου 2016 έως και το πρωί της Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης για το κοινό θα είναι:

Πρωί: 9:00π.μ. με 1:00μ.μ,

Απόγευμα: 5:00μ.μ. με 9:00μ.μ.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Και Έκθεση Ζωγραφικής του τμήματος κυριών του Λυκείου των Ελληνίδων, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, το πρωί του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2016.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης για το κοινό θα είναι:

Πρωί: 10:00π.μ. με 4:00μ.μ.


 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ