Αχαΐα – Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Εν αγνοία των πρατηριούχων η προμήθεια νοθευμένων καυσίμων – Ποια είναι η εταιρεία που «έπεσε» πρόστιμο

ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2016

Στην αποκάλυψη πως οι ιδιοκτήτες πρατηρίων της Αχαΐας που διαπιστώθηκε πως στις δεξαμενές τους  έχουν καύσιμα χαμηλής ποιότητας, ήταν εν αγνοία τους προμηθευτές της εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών στην οποία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «έριξε» πρόστιμο 10.000 ευρώ, προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος μιλώντας στον «Αντέννα Πάτρας 105,3».

Η απάτη σε βάρος καταναλωτών και βενζινοπωλών, εντοπίστηκε μετά από δειγματοληψία, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επεσήμανε ο κ. Αλεξόπουλος. Το δείγμα εστάλη στο Γενικό Χημείο του Κράτους και εκεί διαπιστώθηκε πως τα καύσιμα είναι κακής – χαμηλής ποιότητα.

Στο ερώτημα γιατί δεν κατονομάζει την εταιρεία ο κ. Αλεξόπουλος, δήλωσε πως τα στοιχεία της είναι στην διάθεση των καταναλωτών, καθώς έχουν δημοσιευθεί στη «Διάυγεια».

Από τις αρχές του 2016 έως και σήμερα οι έλεγχοι στους χώρους εμπορίας, διακίνησης και διάθεσης καυσίμων, ανέρχονται στους 300.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, επεσήμανε την ύπαρξη «κενού» στην πάταξη και πλήρη εντοπισμό των νοθευμένων καυσίμων, καθώς μπορεί οι έλεγχοι από κλιμάκια της Περιφέρειας να είναι διαρκείς, ωστόσο η αδυναμία κάλυψης οδοιπορικών στους υπαλλήλους τους «δένει» τα χέρια.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως οι επιτήδειοι μπορούν να διακινούν «παράνομα» καύσιμα, εκτός περιοχής «δράσης» των ειδικών συνεργείων ελεγκτών, αλλά και ώρες πέραν του ωραρίου εργασίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έβγαλε "λαβράκι" - Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών

 

 

Διαβάστε επίσης