Πάτρα: Σε 15 ημέρες έρχεται η ελεγχόμενη - Τι λέει ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος για την καθυστέρηση

πρόβλημα η διπλοσταθμευση, παραδεχεται η δημοτικη Αρχή

Σε 15 ημέρες το πολύ θα τελεί σε εφαρμογή κανονικά το σύστημα περιορισμού της στάθμευσης στο κέντρο της Πάτρας, προσδιόρισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Στάμος,  με δηλώσεις του σήμερα το πρωϊ στον ΑΝΤ1 Πάτρας 105,3.

 Όπως εξήγησε στην εκπομπή του Απόστολου Βουλδή, η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα που ανέκυψαν στη συμβατότητα μεταξύ των τάμπλετ που θα χρησιμοποιούν οι δημοτικοί υπάλληλοι για να ελέγχουν το χρόνο στάθμευσης και του κεντρικού συστήματος που αποτελεί τη βάση δεδομένων.  

Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται κι εκτιμάται πλέον ότι η ελεγχόμενη θα τεθεί σε λειτουργία σε μια ή το πολύ δύο εβδομάδες.

Ο ίδιος πάντως παραδέχτηκε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την πιλοτική εφαρμογή, περίοδος κατά την οποία η διπλοστάθμευση εξακολουθεί να κυριαρχεί στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Στάμος τόνισε ότι ήδη διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς που σταθμεύουν στο κέντρο, ενώ η καμπάνια θα ενισχυθεί μία εβδομάδα πριν την εφαρμογή, ώστε να μην μπορεί κανείς να δικαιολογηθεί ότι δεν γνώριζε. Παράλληλα θα τυπωθούν και χάρτες με τα σημεία πώλησης  του "ξυστού", του εισιτηρίου που θα χρησιμοποιούν οι οδηγοί θα σταθμεύουν στις θέσεις της ελεγχόμενης.

Σε ό,τι αφορά εξάλλου τα τρία παρκινγκ της παραλιακής ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι θα λειτουργούν από τις 7 π.μ και μετά, ενώ η φύλαξη θα γίνεται "εκ των ενόντων", όπως παρατήρησε, διότι δεν έχει επί του παρόντος ο Δήμος τη δυνατότητα να προχωρήσει σε σύμβαση με ιδιωτική αστυνομία για τη φύλαξη των συγκεκριμένων χώρων. Όσο για τη δημοτική συγκοινωνία θα είναι τακτική, -ανά 15 λεπτά- και θα εντείνεται κατά τις ώρες αιχμής, προκειμένου οι οδηγοί που σταθμεύουν στα πάρκινγκ να μετακινούνται στο κέντρο της πόλης και αντιστρόφως.

Διαβάστε επίσης