Πάτρα: Οργιάζει η μικροεγκληματικότητα - Προβληματισμός στις αστυνομικές Αρχές

τι δειχνουν τα περιστατικα που καταγραφονται στο αστυνομικό δελτιο

Οργιάζει τις τελευταίες ημέρες η μικροεγκληματικότητα στην Πάτρα, με βάση τα περιστατικά που καταγράφονται στο αστυνομικό δελτίο. Μικροκλοπές σημειώνονται καθημερινά, ενώ   χθες Κυριακή τα περιστατικά ήταν αλλεπάλληλα.

Κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεση ειδών από καταστήματα, ποδήλατα που κάνουν ...φτερά  ή κινητά που ...εξαφανίζονται είναι τα πλέον συνηθισμένα περιστατικά, όπως άλλωστε προύπτει από την πυκνότητά τους.

Μόνο χθες - μεσα σε μια μέρα - καταγράφησαν τα εξής περιστατικά:

- Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 15 και 13 ετών, οι οποίοι αφαίρεσαν δύο ποδήλατα του Δήμου Πατρέων, ενώ νωρίτερα είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν ένα σταθμευμένο μοτοποδήλατο.

- Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, μια 42χρονη ημεδαπή, η οποία αφού εισήλθε σε καφετέρια, αφαίρεσε από πάγκο του καταστήματος, κινητό τηλέφωνο υπαλλήλου, αξίας (240) ευρώ.

-29χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε συλληφθεί, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, καθότι σε καφετέρια, αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 110 ευρώ, από 29χρονο ημεδαπό. Αιφνίδιος θάνατος ημεδαπού

Στο μεταξύ, από τις συλλήψεις του προηγούμενου διαστήματος, προκύπτουν ακόμη δύο στοιχεία που προκαλούν προβληματισμό στις τοπικές αστυνομικές Αρχές. Αφενός ότι συλλαμβάνονται νεαρά άτομα που κατέχουν ποσότητες νακρωτικών ουσιών, οι περισσότεροι μικροποσότητες κάνναβης, αφετέρου ότι κυκλοφορούν άτομα πλισμένα, είτε με μαχαίρι, είτε με στιλέτο.