Πάτρα: Άνω - κάτω ο οικογενειακός προγραμματισμός λόγω αλλαγής ωραρίου στα Δημοτικά

ανατροπές και ελλείψεις στα ολοήμερα

Τις παρενέργειες του νέου ωραρίου στα Δημοτικά Σχολεία βιώνουν οι Πατρινές οικογένειες, ιδιαίτερα λόγω των ωρών προσέλευσης και αποχώρησης. Κι αυτό γιατί αρκετοί γονείς είχαν προσαρμόσει το ωράριο  εργασίας τους με εκείνο του σχολείου.

Επομένως η αλλαγή ώρας προσέλευσης (08.00-0.810), χωρίς  πρωϊνή ζώνη, αλλά αποχώρησης (13.15) αντί για 14.00 έχει προκαλέσει ανατροπές στις καθημερινές συνήθειες βγάζοντας τις οικογένειες από το πρόγραμμά τους. Χρειάζονται μάλιστα και αρκετές "ρυθμίσεις" μέχρι να μπουν σε πρόγραμμα παιδιά, γονείς και οικογένειες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι το ολοήμερο, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες που τυπικά δεν δικαιούνται την εγγραφή των παιδιών τους στα ολοήμερα είτε επειδή δεν εργάζονται και οι δύο, είτε επειδή δεν μπορούν να αποδείξουν ότι εργάζονται, καθώς απαιτούνται βεβαιώσεις εργοδοτών. Αυτό έχει σαν συνέπεια, να μην συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών  και να μην λειτουργεί ολοήμερο τμήμα, αφήνοντας χωρίς λύση ακόμη και τους έχοντες τις προϋποθέσεις.   

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα και στην πρωϊνή ζώνη, η οποία εν τέλει καταργείται στην πράξη και όλοι οι μαθητές συνωστίζονται την ίδια ώρα, αφού πρέπει μέσα σε δέκα λεπτά να ε΄χουν εισέλθει άπαντες στο χώρο του σχολείου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ