Πάτρα: Αυτός είναι ο 30χρονος που εξαπατούσε πολίτες! Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στα ίχνη του - Ποια ήταν τα θύματά του - Χιλιάδες ευρώ η "λεία" του

συγκέντρωνε πληροφορίες μέσω facebook

Στην εξάρθρωση του κυκλώματος που εξαπατούσε  ανυποψίαστους πολίτες αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα, προχώρησε η Ασφάλεια Πατρών. Οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου, ενώ αναζητείται και ένας συνεργός του. Χθες στην Πάτρα, όπως είχε γράψει το tempo24.gr, τα κρούσματα ήταν πολλά ενώ στο facebook οι Πατρινοί έγραφαν την περιπέπετειά τους, προκειμένου να ενημερώσουν για τα ύποπτα τηλεφωνήματα που είχαν δεχθεί. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για έναν 30χρονο Βούλγαρο, ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο στην Πάτρα. Ο 30χρονος που σύμφωνα με την Αστυνονία είχε και συνεργό, τον οποίο αναζητά, είχε στήσει την "επιχείρησή του" και "χτυπούσε" απανωτά θύματα τα οποία "ψάρευε" μέσω του facebook απ όπου αντλούσε πληροφορίες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 30χρονος έχει κάνει 14 απόπειρες απάτης και 6 τετελεσμένες πράξεις, εκ των οποίων οι 4 στην Πάτρα και οι άλλες δύο στην Ζάκυνθο, όπως έγραψε χθες το tempo24.gr

Οι δύο τελευταίες έλαβαν χώρα χθες το βράδυ. Ο 30χρονος πλησίασε 16χρονη υποδυόμενος τον Αστυνομικό και της ειπε ότι ο αδερφός της ενεπλάκη σε τροχαίο στο οποίο σκότωσε έναν άνθρωπο. Η 16χρονη έντρομη, πήγε σπίτι της και επέστρεψε δίνοντάς του 10.000 ευρώ. Ο 30χρονος βούλγαρχος "χτύπησε" ένα ακόμη θύμα, αυτή τη φορά μια ηλικιωμένη με την ίδια μέθοδο, η οποία του έδωσε 8.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληφορίες, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, μετά από έρευνες και στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, έφτασαν στα ίχνη του και συνέλαβαν χθες το βράδυ τον 30χρονο δράστη σε ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε. Στην κατοχή του βρέθηκαν χρήματα και κοσμήματα τα οποία επέστρεψαν στους παθόντες. 

Να υπευνθυμίσουμε ότι οι δράστες αντλούσαν στοιχεία και πληροφορίες για τα θύματά τους από το διαδίκτυο. 

Οι επιτήδειοι είχαν επιχειρήσει να "χτυπήσουν" στην περιοχή της Παραλίας Πατρών, ζητώντας από 72χρονο το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, όμως ο ηλικιωμένος κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη. 

«ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ» ΜΕ... ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ!

Με... κοσμήματα μεγάλης αξίας «πληρώθηκαν» οι απατεώνες – αστυνομικοί από συμπολίτισσά μας, η οποία έπεσε στην «παγίδα» τους χθες το μεσημέρι, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα δέχθηκε χθες λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι τηλεφώνημα από άγνωστους, οι οποίοι την ειδοποίησαν για εμπλοκή συγγενικού προσώπου σε τροχαίο και με το πρόσχημα να αφεθεί ελεύθερο, παρέδωσε σε νεαρό χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας.

Νωρίτερα, μια άλλη γυναίκα δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από μια κοπέλα που έκλαιγε και της έλεγε "μαμά βοήθεια, έχω χτυπήσει, βοήθησε με". Το αρχικό σοκ, διαδέχθηκε μια ακόμα τηλεφωνική κλήση, όπου αυτή την φορά, μια γυναίκα προσποιήθηκε την αστυνομικό και ρώτησε την γυναίκα το όνομα της κόρη της, ενημερώνοντας την παράλληλα πως έχει πέσει θύμα τροχαίο μαζί με δυο ακόμα κοπέλες! Η γυναίκα συνήλθε όταν εκείνη την ώρα επικοινώνησε η κόρη της και διαπιστώθηκε πως είχε βρεθεί στο στόχαστρο απατεώνων.

Εξάλλου, χθες το πρωί, όπως έγραψε το tempo24.gr, θύμα απάτης έπεσε γνωστή οικογένεια της αχαϊκής πρωτεύουσας. Αγνωστοι τηλεφώνησαν στο σπίτι τους και τους είπαν ότι ο γιος τους ενεπλάκη σε τροχαίο και ξαφνικά άκουσαν μια φωνή να λέει: "Μανούλα, χτύπησα και φταίω, τι θα κάνω;"

Το ζευγάρι των Πατρινών, "πάγωσε" προς στιγμή, αλλά αμέσως πήραν τηλεφωνο το παιδί τους και διαπίστωσαν ότι όλα είναι καλά και ότι επρόκειτο για απάτη. 

Διαβάστε επίσης