Πάτρα: Ενημερωτικές δράσεις για τη νόσο Αλτσχάιμερ στις 21 Σεπτεμβρίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα που έχει οριστεί από τον Π.Ο.Υ.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της νόσου Αλτσχάιμερ, που έχει ορισθεί από τον Π.Ο.Υ. – Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η 21η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, το «Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία-ΦΡΟΝΤΙΖΩ», με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πρόκειται να υλοποιήσει δράσεις στο χώρο του Επιμελητηρίου Αχαϊας στη Ρήγα Φεραίου 58, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016.

Πιο συγκεκριμένα, κι όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, από τις 9:30 έως τις 14:00, ειδικευμένοι επιστήμονες θα πραγματοποιούν δωρεάν αξιολογήσεις μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών κατόπιν ραντεβού. Παράλληλα θα δίδονται συμβουλές για άσκηση στην Τρίτη ηλικία, ενώ θα πραγματοποιούνται δωρεάν μετρήσεις πίεσης και σακχάρου. Στο χώρο που θα υλοποιείται η δράση θα διανέμεται και ενημερωτικό έντυπο υλικό για το διαβήτη από το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά».

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους Δευτέρα έως και Παρασκευή, 12:00- 15:00 στο τηλέφωνο 2610.240242 για να δηλώσουν συμμετοχή.