Ηρακλής Ρούπας: Φανατικός οπαδός των μνημονίων ο Τσίπρας

«Τα κινήματα γεννιούνται από τις βάσεις»

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες και οι ζυμώσεις στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, για τον σχηματισμό ενός ενιαίου κεντροαριστερού πολιτικού μετώπου, με στόχο την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Μπορεί –στην παρούσα τουλάχιστον φάση- ο πολιτικός γάμος με το «Ποτάμι» να πήρε αναβολή, ωστόσο οι επαφές συνεχίζονται, αν και οι εγωισμοί φαίνεται να χαλάνε ενδεχόμενες συνεργασίες και συμπορεύσεις.

«Τα κινήματα γεννιούνται από τις βάσεις και όχι από τις κεφαλές. Ακόμα και μέσα από τα καφενεία, εκεί όπου η στάση θυμού ενός πολίτη είναι έκφραση πολιτικής. Δεν μπορεί να κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου. Η κοινωνία είναι αυτή που πρέπει να αποφασίζει πως θα πορεύεται ένα κόμμα ή αν μπορούν να γίνουν συμπράξεις και συνεργασίες» ανέφερε μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 με… ΤΟΝΟ» ο Τομεάρχης Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του ΠΑΣΟΚ, Ηρακλής Ρούπας, για να σχολιάσει στη συνέχεια, μάλλον με… επικριτικό τρόπο, το ενδεχόμενο σύμπλευσης με το «ΚΙΝΗΜΑ» του πρώην «πρασίνου» Γιώργου Παπανδρέου. «Θα πρέπει να ξεπεραστούν τα εγώ. Κακά τα ψέματα όλοι θέλουν να τα ξαναβρούμε. Αλλά πρέπει ο κ. Παπανδρέου, να κάνει ένα βήμα πίσω, για να υπάρξει κοινό σημείο» σημείωσε ο κ. Ρούπας.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, κάτι που επιτακτικά ζητάει η Νέα Δημοκρατία, στο ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν βλέπουν εκλογές στο βάθος. «Προσωπικά το βλέπω πολύ δύσκολο. Τουλάχιστον μέσα στο 2016» συμπλήρωσε ο κ. Ρούπας, ενώ αναφορικά με τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον του Πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για ιδεολογικό μετασχηματισμό Τσίπρα και μετεξέλιξή του σε φανατικό μνημονιακό. «Το μόνο που κάνει είναι λάθη, τα οποία διαρκώς εντείνουν την κρίση στη χώρας μας πρόσθεσε κλείνοντας ο Τομεάρχης Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης