Πόσο κάνει να πληρώσω;

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΦΑΝΤΟΥ

«Η διαπλοκή πυροβολεί» Το ακούω συνέχεια και μου γυρίζει το κεφάλι.

Αλλά η διαπλοκή που έφυγε και η διαπλοκή που ήρθε, κρατάει το ίδιο πιστόλι. Με σφαίρες του ίδιου διαμετρήματος με το ίδιος το μαχαίρι το παλιό, αλλά καλά ακονισμένο

Η καινούργια διαπλοκή συνομιλεί με την παλιά, για να πάρει ευλογία και να επιτύχει συνεργασία μιας και «από το μηδέν» δεν φτιάχνεις σπίτι. Θες τούβλα, μπετά χρώματα και από αυτά έχει πολλά στη διάθεσή του το παλιό το μαγαζί.

Α, το ξέχασα. Χρειάζονται και τα φράγκα που πρέπει να τα πάρει το Κράτος. Το Κράτος που ήταν χαμένο από την παλιά τη διαπλοκή και ήρθε τωρα η «νέα» για να ξεπληρώσει τα παλιά χρωστούμενα.

Και (όταν) δοθούν, τότε και οι παλιοί θα είναι «στο κόπλο» και οι καινούργιοι θα είναι «καθαροί». Γιατί το μοναδικό ζητούμενο δεν ήσαν οι αξίες, αλλά η αξία. Έτσι λοιπόν όσοι δεν είχαν αξίες, αποφάσισαν να ποντάρουν στη ρουλέτα την αξία, για να βρουν έτσι την δική τους κολυμπήθρα και να καθαρίσουν μια για πάντα.

Και τώρα; Τώρα τί; Όλα καλά. Το Κράτος που επέβαλε αξία (και όχι αξίες) έκανε τη δουλειά του. Σήκωσε και το λάβαρο της νίκης και άνοιξε σαμπάνιες για να το γιορτάσει.

Και ο έρμος ο πολίτης θα συνεχίσει να «τρώει» προϊόν χωρίς αξίες, αλλά να ενημερώνεται νόμιμα και υπεύθυνα από ένα σύστημα που έχει αξία.

Περαστικά μας

Διαβάστε επίσης