Πάτρα: Δεν βρίσκεις ούτε καφέ... Κλειστά τα περισσότερα καταστήματα μέχρι τέλος Αυγούστου!

όπως και σε άλλες πόλεις

Aπό τις 14 Αυγούστου, μέχρι τουλάχιστον την προσεχή Δευτέρα 22 του μηνός, το 1/3 των καταστημάτων θα παραμείνει κλειστό, λόγω διακοπών. Πολλά καταστήματα έχουν ανακοινώσει μάλιστα στις προθήκες τους ως ημερομηνία επιστροφής, τη Δευτέρα 29 του μηνός.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που, όπως αναφέρει η "Π", δεν είχε παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα, συνηθίζεται όμως εδώ και χρόνια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, η αγορά να παραμένει κλειστή για μακρό χρονικό διάστημα.

Οφείλεται και στο γεγονός ότι η Πάτρα, παρ' ότι πόλη παραθαλάσσια, δεν έχει ανεπτυγμένο τουριστικό προφίλ, με αποτέλεσμα οι τζίροι, σε σύγκριση με άλλες περιφερειακές πόλεις που διατηρούν το ίδιο προνόμιο, να είναι εξαιρετικά χαμηλοί αυτή την περίοδο.

Εκτός από τα εμπορικά μαγαζιά, «λουκέτο» για ανάπαυλα 8-15 ημερών έβαλαν κάθε είδους επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ιχθυοπώλες, κρεοπώλες, κομμωτήρια-κουρεία, φούρνοι και μανάβικα.
 

Επίσης από το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου, σταδιακά, κλείνουν και πολλά καφέ, καθώς σε μεγάλο πλέον ποσοστό, συνέπεια του ανταγωνισμού, οι ιδιοκτήτες τους προχωρούν σε ανακαινίσεις, προκειμένου να προσελκύσουν νέα πελατεία ή να διατηρήσουν την υφιστάμενη.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ