Και επίσημα προπονητής του Ολυμπιακού ο Πάουλο Μπέντο

"Δεν υπάρχει άλλος στόχος από το να κερδίζουμε"

Την ανακοίνωση της πρόσληψης του Πάουλο Μπέντο διαδέχτηκε η παρουσίασή του. Λίγο μετά τις 16:00, στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας, οι πρωταθλητές Ελλάδας παρουσίασαν στα ΜΜΕ τον νέο τεχνικό της ομάδας.

Παρόντες ήταν οι Αριέλ Ιμπαγάσα, Φρανσουά Μοντεστό, Γιάννης Βρέντζος, ενώ ανάμεσα στους δημοσιογράφους ήταν και το 4μελές τεχνικό του τιμ, στο οποίο θα ανήκει και ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο Μιχάλης Κουντούρης καλωσόρισε τον Πάουλο Μπέντο και στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που η ομάδα έχει αλλάξει τρεις τεχνικούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Αρχικά, έγινε αναφορά στο πώς έφυγε ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος επί της ουσίας δεν ήταν στο Λιμάνι μετά τον τελικό Κυπέλλου.

Από εκεί και πέρα, έγινε αναφορά στον Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος, ενώ είχε ενημερωθεί να μην αλλάξει κάτι στην ομάδα, παρουσίασε μια ομάδα με αλλαγή στο σύστημά της και παίκτες να παίζουν σε θέσεις που δεν είχαν αγωνιστεί ξανά. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος των «ερυθρόλευκων» δεν δίστασε να κάνει λόγο για «τραγική εικόνα».

Και έτσι φτάσαμε στο σήμερα και στην παρουσίαση του Μπέντο, ο οποίος έχει μπροστά του 20 μέρες για να αλλάξει την εικόνα και την ψυχολογία της ομάδας. Παράλληλα, έγινε κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει και να βοηθήσει για την ανατροπή του κλίματος. Διοίκηση, κόσμος, παίκτες... όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούν να έχουν μια χρονιά και καλύτερη από την περσινή. Αυτή είναι η πεποίθηση που υπάρχει στον Ολυμπιακό.

Από την πλευρά του, ο 47χρονος κόουτς δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να συνεχίσει να κατακτά τίτλους. Όσο για τον στόχο του; Αυτός δεν είναι άλλος από το να οδηγεί τους παίκτες του σε νίκες. Βέβαια, στάθηκε και στο γεγονός ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί άμεσα και να γνωρίσει το ρόστερ του, ώστε να παρουσιαστεί στο γήπεδο η ομάδα του έτοιμη.

Όσο για τα ματς με την Αρούκα, ξεκαθάρισε ότι η πρόκριση μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι, τονίζοντας πως θα πρέπει να δουλέψουν άπαντες σκληρά για να επιτευχθεί ο στόχος της εισόδου της ομάδας στους ομίλους του Europa League.

Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι έχει μιλήσει με τον Μάρκο Σίλβα, με τον πρώην τεχνικό των Πειραιωτών να... στάζει μέλι για τον σύλλογο, δίνοντάς του τις καλύτερες συστάσεις.

Αρχικά είπε ο Πάουλο Μπέντο: «Καλησπέρα από την πλευρά μου. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και την διοίκηση για την εμπιστοσύνη. Είμαι χαρούμενος. Ευτυχισμένος που ήρθα σε ήρθα σε τόσο μεγάλο σύλλογο με ιστορία που καταφέρνει τόσο μεγάλα πράγματα και θέλει να συνεχίσει έτσι στο μέλλον. Ο μεγάλος στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα, τους παίκτες και τον κόσμο για να κατακτάμε σημαντικά πράγματα και για το μεγαλείο του συλλόγου».

Και συνέχισε αναφορικά με το πλάνο του: «Ευχαριστώ πολύ. Δεν υπάρχει άλλος στόχος από το να κερδίζουμε. Αυτός ο σύλλογος είναι για νίκες. Να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα, να γνωρίσω τους παίκτες γιατί απομένει μία εβδομάδα για την Ευρώπη. Μετά ξεκινάει το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε λίγο χρόνο να ετοιμαστούμε. Πρέπει να γνωρίσω την ομάδα, να προσαρμοστώ γρήγορα και να πάμε στην συνέχεια για να πετύχουμε νίκες».

Για την Αρούκα είπε: «Για την Αρούκα έχουμε να την αντιμετωπίσουμε και την έχουμε δει σε ευρωπαϊκά της ματς. Δεν έχουμε προλάβει να την δούμε σε πορτογαλικό θεσμό. Από την άλλη είμαστε Ολυμπιακός. Μία μεγάλη ομάδα. Παρότι είμαστε το φαβορί δεν θα δεχθούμε ότι η πρόκριση αυτή θα είναι εύκολη ή ότι θα περάσουμε εάν δεν παίξουμε καλά. Να σεβαστούμε την Αρούκα. Να συνειδητοποιήσουμε πως η πρόκριση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Προερχόμαστε από αποκλεισμό. Δεν έχουμε κερδίσει κανένα παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι».

Για τα μεταγραφικά τόνισε: «Θα ξεκινήσω από το 2ο ερώτημα. Κατ' αρχήν έχω μόνο μία εβδομάδα μπροστά μου. Να μην χάσουμε την ηρεμία και την ψυχραιμία. Να δούμε την ομάδα, να την αναλύσουμε και μετά να δούμε τι χρειάζεται. Είναι θέματα που συζητιούνται εσωτερικά και θα γίνουν όταν πρέπει. Ναι, μίλησα με τον Σίλβα. Είναι ένας από τους προπονητές που έχουν δουλέψει εδώ. Πρωταθλητής σε δύσκολη χρονιά. Ζήτησα την γνώμη του. Άκουσα πολύ καλά λόγια και συστάσεις για την οργάνωση του club. Πήρα πολύ καλές πληροφορίες για να έρθω στην Αθήνα».

Για την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό: «Γνωρίζω την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό όπως και σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Την έχω νιώσει στην Εθνική Πορτογαλίας και σε άλλες ομάδες. Ξέρω την πίεση σε σύλλογο με ιστορία, με τίτλους που έχει πάρει με την αξία του. Γι' αυτό έχω έρθει εδώ με τους συνεργάτες μου. Για να είμαι πρώτος. Πάντα δουλεύεις με πίεση και στόχο να είσαι στην καλύτερη θέση. Είμαι έτοιμος να δουλέψω και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Για την εικόνα που έχει για τον Μάρτινς: «Είναι ένας παίκτης που γνωρίζει καλά. Ξέρει τις ανάγκες. Είναι πολύ καλός σε θέματα τακτικής. Μπορεί να μας βοηθήσει και αμυντικά και σε άλλους τομείς. Μας ταίριαζε και γι' αυτό είμαστε χαρούμενοι που τον αποκτήσαμε».

Για το πώς θέλει να παίξει: «Το παιχνίδι που σκέφτομαι για τον Ολυμπιακό είναι κοντά στο περσινό. Ανάλογα με τα ματς βέβαια θα προσαρμοζόμαστε. Σκέφτομαι επιθετικό παιχνίδι με συλλογική προσπάθεια, μεγάλο ρυθμό επιθέσεων και ανεβάσματα».

Για το αν είναι στόχος του η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην επιστροφή του στην Ευρώπη: «Σε όλους τους συλλόγους που δούλεψα υπήρχαν στόχοι. Έτσι και εδώ. Ότι ο Ολυμπιακός κατακτά πρωταθλήματα και αυτός συνεχίζει να είναι ο στόχος. Να κατακτά τους εγχώριους τίτλους. Υπάρχουν και οι προσωπικοί στόχοι μέσα από την ομάδα. Γνωρίζω τις απαιτήσεις του συλλόγου και είμαι έτοιμος να δουλέψω».

Πηγή: gazzetta.gr