Πάτρα: Στόχος ξανά οι ηλικιωμένοι - Τους επιτίθενται στα ασανσέρ ιατρείων

ποιες ειναι οι νέες τακτικές που μεταχειρίζονται

Νέα κόλπα μεταχειρίζονται συμμορίες, κυρίως ρομά, προκειμένου να πλησιάσουν ηλικιωμένους, με σκοπό να τους ξαφρίσουν. Σύμφωνα με καταγγελίες που ε΄χουν γίνει στο tempo24.gr, οι νέες πρατκτικές εκδηλώνονται στο δρόμο, στις λαϊκές αγορές και στις εισόδους πολυκατοικιών όπου στεγάζονται ιατρεία στο κέντρο της Πάτρας.

Σε ενθουσιώδεις αγκαλιές με απώτερο στόχο να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών, επιδίδονται στο δρόμο νεαροί στοχεύοντας στις τσέπες  των ανυποψίαστων, με την δικαιολογία ότι γνωρίζονται από παλιά. Μέχρι να αποκαλυφθεί ότι δεν υπάρχει γνωριμία, οι τσέπες έχουν αδειάσει και τα νεαρά άτομα έχουν γίνει καπνός. Έχει συμβεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και σε λαϊκές αγορές. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις οι παθόντες δεν κάνουν καν τον κόπο να το καταγγείλουν στην Αστυνομία, είτε για να μην μπλέξουν, είτε γιατί επικρατεί το αίσθημα της ατιμωρισίας.


Σε άλλες περιπτώσεις οι επιτήδειοι την ...στήνουν σε εισόδους πολυόροφων πολυκατοικιών, όπου στεγάζονται ιατρεία και περιμένουν ηλικιωμένους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι επικέπτονται χωρίς συνοδό το γιατρό τους.  Επιδειώκουν να μπουν μαζί στο ασανσέρ για να επιτύχουν προφανώς το σκοπό τους. Μάλιστα όταν συναντήσουν άρνηση, ζητούν ευγενικά να τους συνοδέψουν, επειδή φοβούνται να ανέβουν μόνοι τους σε κάποιο όροφο. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ