Πάτρα: Έξω από το Ειρηνοδικείο και σήμερα για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Δεκάδες σπίτια στο "σφυρί" κάθε εβδομάδα

Όπως κάθε Τετάρτη έτσι και σήμερα, σε μαρτύριο εξελίσσεται για εκατοντάδες δανειολήπτες στην Πάτρα καθώς οι τράπεζες βγάζουν στο «σφυρί» το ένα ακίνητο μετά το άλλο.

Ανθρωποι του μεροκάματου, πολίτες που είχαν μια σταθερή δουλειά, έμποροι που έπεσαν έξω λόγω της κρίσης και έκλεισαν τα καταστήματά τους, ακόμα και Πατρινοί που ενώ συνεχίζουν να εργάζονται δεν πληρώνονται κανονικά, ζουν κάθε Τετάρτη με τον εφιάλτη του πλειστηριασμού. Ζουν με τον εφιάλτη τα «κοράκια» να καταφέρουν να «χτυπήσουν» και να πάρουν το σπίτι τους, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η πρώτη κατοικία της οικογένειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα, κάθε Τετάρτη στο πινάκιο προς πλειστηριασμό εγγράφονται έως και 10 υποθέσεις πλειστηριασμών.

Τη διαδικασία των πλειστηριασμών έχουν καταφέρει να μπλοκάρουν μέχρι τώρα με κινητοποιήσεις τους έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας κάθε Τετάρτη δανειολήπτες, και μέλη της ΕΚΠΟΙΖΩ απαγορεύοντας σε υποψήφιους αγοραστές που επενδύουν στη δυστυχία των άλλων, να τους πάρουν τα σπίτια.

Διαβάστε επίσης