Πάτρα: 1000 παιδιά από σήμερα στην ημερήσια κατασκήνωση στην Αγυιά

διαμορφώνονται και νεες εγκαταστάσεις στα Ροϊτικα

Στο χώρο του ΕΟΤ στην Αγυιά λειτουργεί από σήμερα  ο Δήμος Πατρέων το θερινό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές, να συμμετέχουν σε κατασκηνώσεις.

Το πρόγραμμα λειτουργίας της κατασκήνωσης θα υλοποιηθεί από 21 Ιουνίου 2016 έως 12 Αυγούστου 2016 και θα το παρακολουθούν ανά δεκαπενθήμερο συγκεκριμένα γκρουπ αποτελούμενα από 200 περίπου παιδιά ηλικίας 10–13 χρονών, από τις 8 το πρωί, έως τις 4 το απόγευμα και από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο. Η μεταφορά των παιδιών γίνεται με μισθωμένα από από το Δήμο  λεωφορεία από σταθμούς συγκέντρωσης πλησίον της διεύθυνσης κατοικίας των παιδιών.

Το ημερήσιο πρόγραμμα ξεκινάει από τις 7.30 το πρωϊ και περιλαμβάνει, πλήρη διατροφή και  δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας, υλοποίηση δράσεων έκφρασης, ψυχαγωγίας, κοινωνικών δεξιοτήτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.

Αμέσως μετά, θα εξελιχθεί πρόγραμμα για τις ανάγκες των παιδιών της «Κιβωτού της Αγάπης», της «Μέριμνας» κ.λπ.

Ο Δήμαρχος Πατρέων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προ ημερών επεσήμανε ότι η λειτουργία της κατασκήνωσης στηρίζεται κατά κύριο λόγο στους 50 εργαζόμενους με δίμηνες συμβάσεις και στους εθελοντές, γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, όπως και τις περικοπές των χρημάτων που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών.

Έκανε επίσης γνωστό, ότι άμεσα αρχίζουν εργασίες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων για νέας  κατασκήνωση στη Δημοτική Κοινότητα Ροϊτίκων, που θα αποτελεί έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο παιχνιδιού για τα παιδιά της πόλης μας.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει θετικά αίτημα του Δήμου Χαϊδαρίου να φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις μας παιδιά από το κέντρο μεταναστών του Σκαραμαγκά.

Διαβάστε επίσης