Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών του ΕΑΠ για τη μείωση των δόσεων

ΑΠΟ 5 ΣΕ 4

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) που αφορά την μείωση των δόσεων για τα δίδακτρα φοίτησης από 5 σε 4 για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

"Η κατάργηση αυτή των δόσεων λίγες μέρες πριν την δήλωση των νέων θεματικών ενοτήτων στο ΕΑΠ, οδηγεί αδιαμφισβήτητα στην διακοπή φοίτησης της πλειονότητας των φοιτητών μιας και το φοιτητικό δυναμικό του, αποτελείται κυρίως από εργαζόμενους οικογενειάρχες με παιδιά και άνεργους νέους οι οποίοι δίνουν αγώνα ελπίζοντας για μια μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση" αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι φοιτητές και προσθέτουν:

"Ήδη ο φοιτητικός κόσμος του ΕΑΠ έχει κινητοποιηθεί και ετοιμάζεται να συγκεντρωθεί έξω από τα κτίρια του πανεπιστημίου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. 

Κανείς δεν μπορεί να στερήσει στον Έλληνα ελεύθερο πολίτη το δικαίωμα στις σπουδές του και κατά συνέπεια την βελτίωση των συνθηκών ζωής του".

Από την άλλη, στην ανακοίνωσή του το ΕΑΠ αναφέρει ότι έχει αποφασιστεί μείση της συμμετοχής κατά 50 ευρω, ανά θεματική ενότητα και προσθέτει:

"Η ΔΕ του ΕΑΠ στην υπ΄ αριθμ. 295/21-03-2016 Συνεδρίασή της καθώς και την επικαιροποίηση της σχετική απόφασης στην υπ΄ αριθμ. 303/13-06-2016 Συνεδρίαση, αποφάσισε όπως δοθεί στους φοιτητές για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017 η δυνατότητα καταβολής της οικονομικής συμμετοχής σε τέσσερις (4) δόσεις, ήτοι:

η 1η δόση της οικονομικής συμμετοχής με τη δήλωση της/των ΘΕ του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017
η 2η δόση της οικονομικής συμμετοχής μέχρι 31/7/2016
η 3η δόση της οικονομικής συμμετοχής  μέχρι 31/8/2016 και
η 4η δόση μέχρι 20/9/2016, η οποία είναι και η καταληκτική ημερομηνία για την αποπληρωμή της οικονομικής συμμετοχής.

Επισημαίνουμε ότι η 20η Σεπτεμβρίου είναι το έσχατο όριο για τον καθορισμό των Τμημάτων, τον προγραμματισμό των ΟΣΣ και την εξασφάλιση των Αιθουσών όσο, και για την ανάθεση των συμβάσεων των Μελών του Ακαδημαϊκού Προσωπικού. Συνεπώς η υπέρβαση αυτού του χρονικού ορίου είναι εκ των πραγμάτων παντελώς αδύνατη».

Με πληροφορίες από το foititikanea.gr , πατήστε εδώ για περισσότερα


 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ