Οι μπράβοι δεν υπάρχουν πια, αλλά το "μπραβιλίκι ζει και οδηγεί"

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΦΑΝΤΟΥ

Είναι γεγονός οτι εδώ και τέσσερα χρόνια, οι συμμορίες των μπράβων που είχαν αλώσει την Πάτρα, διαλύθηκαν.

Η οικονομική κρίση που «χτύπησε» τις επιχειρήσεις που τις προηγούμενες δεκαετίες αποτελούσαν τον πρώτο στόχο των κυκλωμάτων, είναι ίσως η κύρια αφορμή της «στροφής» των πρωτεργατών της εκβίασης σε άλλες δραστηριότητες ακόμη και στην απόφασή τους για επιστροφή στην νομιμότητα.

Υπάρχουν όμως μεμονωμένοι θήλακες που παραμένουν, έστω και αν η δράση τους δεν συνοψίζεται σε μεγάλα κέρδη, όπως συνέβαινε στο μακρινό παρελθόν.

Κι επειδή και σε αυτά τα επίπεδα της ψευτοεκβίασης «η φτώχεια φέρνει γκρίνια», ότι έχει απομείνει είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Τα περιστατικά του περασμένου Σαββάτου αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Μεμονωμένα πρόσωπα, που στο παρελθόν έχουν διαδραματίσει κυρίαρχους ρόλους, τώρα στρέφονται στην «αρπαχτή», απειλώντας Θεούς και δαίμονες.

Τώρα λοιπόν ήρθε η σειρά της Αστυνομίας και της Δικαοσύνης.

Η κοινωνία έχει να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα, και οι πολίτες δεν μπορεί να «τρέμουν» μη τυχόν «τρακάρουν» στο δρόμο κάποιον που δεν λογαριάζει τίποτε, ούτε ακόμη και την ανθρώπινη ζωή.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση ίσως κοστίσει ακριβά. Γιατί μπράβοι μπορεί να μην υπάρχουν όπως στο παρελθόν, αλλά όπως φαίνεται το «μπραβιλίκι» ζει και βασιλεύει

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ