Πάτρα: Μπλόκαραν από παραγγελίες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων - Δεν δέχονται άλλες

ευνοούνται οι αγορές της τελευταίας στιγμής

Πρωτόγνωρο είναι το ενδιαφέρον αγοραστών για την απόκτηση νέων αυτοκινήτων, που παρατηρείται στην Πάτρα. Τις τελευταίες ημέρες η αγορά έχει "ανοίξει", καθώς από την 1η Ιουνίου οι τιμές αυξάνονται σημαντικά, εξαιτίας των αλλαγών στους συντελεστές φορολόγησης.

Ειδικότερα, σε λίγες ημέρες σταματάει

1. το μέτρο της απόσυρσης, μετά και την τελευταία παράταση που δόθηκε, με αποτέλεσμα να παύει να ισχύει η αντίστοιχη έκπτωση.

2. αυξάνεται ο συντελεστής ΦΠΑ σε 24%

3 αναμένεται να ισχύσουν αλλαγές στο τέλος ταξινόμησης

Υπό τα νέα δεδομένα που αναμένονται, φαίνεται να ευνοούνται οι αγορές της τελευταίας στιγμής, καθώς είναι σαφώς περισσότερο συμφέρουσες σε τιμές. Ορισμένες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων της Πάτρας έχουν ήδη σταματήσει να δέχονται παραγγελίες για καινούργια αυτοκίνητα, ενώ άλλες εξαντλούν τα τελευταία τους αποθέματα. 

Αυτό συμβαίνει αφενός γιατί εκδηλώθηκε ξαφνικό ενδιαφέρον και αφετέρου διότι οι εισαγωγές που έχουν γίνει είναι περιορισμένες. Στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί συμβάλουν και δύο ακόμη πρακτικοί λόγοι: Από την πλευρά τους οι αντιπροσωπείες ενδιαφέρονται να ξεπουλήσουν το εμπορευμα που έχει αποκτηθεί με το παλαιό καθεστώς, με αποτέλεσμα αυτήν την εποχή να έχουν ξεκινήσει δελεαστικές προσφορές κι εκπτώσεις.

Οι παραπάνω αλλαγές  ισχύουν για την αγορά νέων αυτοκινήτων, εκτιμάται ότι με τις επερχόμενες αλλαγές θα υπάρξει στροφή στα μεταχειρισμένα, στα οποία δεν θα υπάρξουν μεγάλες μεταβολές στη φορολόγηση, με εξαίρεση το ΦΠΑ.  

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ