Νέα εφημερίδα από τους μαθητές του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας

"χαμογελα"

Το δεύτερο φύλλο της εξαιρετικής σχολικής εφημερίδας «Χαμόγελα» εξέδωσαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κάτω Αχαΐας.

Με πολλά ρεπορτάζ, ιστορικά αφιερώματα, συνεντεύξεις και παρεμβάσεις, οι «δημοσιογράφοι» του ΓΕΛ «Φωτίζουν» πτυχές της καθημερινότητας προσεγγίζοντας τα θέματα με επαγγελματική ματιά ενώ αναζητούν απαντήσεις και λύσεις σε σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον τόπο τους.

Ήταν ακριβώς πριν από ένα χρόνο στις 7 Μαΐου 2015  όταν οι μαθητές του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας επισκέφθηκαν τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου, έπειτα από πρόσκλησή του.

 Αφορμή είχε σταθεί η εξαίρετη δουλειά  των παιδιών και των δασκάλων τους που σε άψογη συνεργασία εκπόνησαν με ζήλο την έκδοση του πρώτου τεύχους.

Ιδιαίτερα ο δήμαρχος απευθύνθηκε  στους μαθητές της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Κ.Αχαΐας,  οι οποίοι στα πλαίσια  πολιτιστικού προγράμματος  εξέδωσαν το πρώτο τεύχος της σχολικής τους εφημερίδας με σκοπό  τόσο την αποτύπωση των ιδεών τους αλλά και την μεταφορά αυτών στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό και οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας τους έπραξαν με συνέπεια και επαγγελματισμό.

Συγχαρητήρια επίσης έδωσε  και στους καθηγητές των μαθητών  που σαν παιδαγωγοί στον τύπο και στην ουσία , φρόντισαν να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά το νόημα της επικοινωνίας και τα βοήθησαν στην εκπόνηση αυτού του έργου κάνοντας  πράξη την έκδοση αυτής της υπέροχης εφημερίδας.

Το μήνυμα του δημάρχου τότε στα παιδιά και στους καθηγητές τους ήταν το κάτωθι: «Για τον κύκλο που τώρα ανοίγει, καταθέτω τις θερμότερες ευχές μου, για μια εξίσου δημιουργική και επιτυχημένη πορεία στη μάχη της ενημέρωσης και της μετάδοσης ιδεών και είμαι σίγουρος ότι η προσπάθειά σας αυτή θα ευοδωθεί και θα επιφέρει τους καρπούς που αναμένετε. Μόνο με σκληρή δουλειά και προσήλωση στον στόχο, αρχές που διαθέτετε αμφότεροι, θα καταφέρνετε πάντα τον σκοπό σας και θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Δήμαρχος αλλά και η Δημοτική Αρχή σύσσωμη θα είναι πάντα στο πλευρό των μαθητών και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πρωτοβουλίες που προάγουν την γνώση,  την παιδεία και τον πολιτισμό εν γένει» .

Ο Βοηθός Δημάρχου σε θέματα Παιδείας, Πρόεδρος του Ο.Τ.Α.Δ. & της Α/βάθμιας Επιτροπής Παιδείας κ. Ξενοφών Ι. Μπαχράς είχε αναφέρει: «η έκδοση σχολικής εφημερίδας αποτελεί για το μαθητή πηγή γνώσης και δημιουργίας, ένα μέσο για να εκφράσει τις ιδιαίτερες κλίσεις του, μια εναλλακτική ευκαιρία να καλλιεργήσει το λόγο του και να αποκτήσει μια δίοδο επικοινωνίας με την υπόλοιπη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Συγχαίρω λοιπόν τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Κ.Αχαΐας για την ωραία αυτή πρωτοβουλία και την επιλογή ενός άριστου τρόπου για την άσκηση των δεξιοτήτων της γραφής και της κριτικής τους σκέψης. Τέλος επισήμανε ότι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας όχι μόνο θα επικροτεί τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αλλά θα είναι πάντα δίπλα στους μαθητές και θα τους στηρίζει σε ότι χρειαστούν για την υλοποίηση του έργου τους».

Διαβάστε επίσης