Πάτρα: Πανηγυρίζουν η Αγία Ειρήνη στο Ριγανόκαμπο και το παρεκκλήσι του Αγίου Εφραίμ

δειτε το πρόγραμμα

Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 4 και συνεχίζονται αύριο Πέμπτη 5 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Αγίας Ειρήνης, οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις στο φερώνυμο ιερό ναό στον Ριγανόκαμπο όπου φυλάσσεται και η τίμια κάρα της ενδόξου και μεγαλομάρτυρος αγίας.
Σήμερα Τετάρτη στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στον οποίο θα ομιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος.
Αύριο Πέμπτη, το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει από τις 7.30 π.μ. - 10.00 π.μ. την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα λειτουργήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος.
Στις 6:30 μ.μ. την Πέμπτη θα τελεσθεί Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις προς τιμήν της Αγίας Ειρήνης και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της εικόνας και της Τιμίας Κάρας
Στις ακολουθίες θα παραστεί και θα μιλήσει ο ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Γουρδούπης διευθυντής ΓΕΕΘΑ και θα ψάλουν μέλη των Νεανικών Συντροφιών των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας.
Μεθαύριο Παρασκευή 6 Μαΐου, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, πανηγυρίζει και ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίτσα) που αποτελεί παρεκκλήσιο του Ναού της Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου. Στο χώρο του παρεκκλησίου, θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη στις 9.00 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και την Παρασκευή κατά την κυριώνυμο ημέρα, από 7.30 π.μ. - 10.00 π.μ. θα τελεστεί Πανυγηρική Θεία Λειτουργία στην οποία θα λειτουργήσει ο π. Παναγιώτης Θωμάς προϊστάμενος του Αγίας Μαρίνης.
Αύριο Πέμπτη στον Πανηγυρικό Εσπερινό στις 7.00 το απόγευμα στον Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Προάστειο Πατρών θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος.
Την Παρασκευή το πρωί ο Θεοφιλέστατος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαγεϊκων και το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος θα τελέσει το μεθεόρτιο Εσπερινό στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στην Περιβόλα.
ΕΓΛΥΚΑΔΑ
Στο μεταξύ, πανηγυρίζει σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου και αύριο Πέμπτη 5 του μηνός ο νεόδμητος Ιερός Ναός των Αγίων Εφραίμ και Ευθυμίου, παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού προς τιμήν του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Εφραίμ του Θαυματουργού, σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου θα ψαλεί στις 6.00 μ.μ. ο Εόρτιος Αναστάσιμος Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
Αύριο Πέμπτη 5 Μαΐου στην πανηγυρική Θεια Λειτουργία (ώρα έναρξης 7.00 π.μ. και ολοκλήρωση Θείας Δοξολογίας περί τις 10 π.μ., θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρυσόστομος Αθανασόπουλος. Αύριο το απόγευμα στις 6.00 θα τελεστεί Ιερά Παράκληση προς τον Αγιο Εφραίμ.
Ο νέος αυτός Ιερός Ναός βρίσκεται έναντι του Μουσικού Γυμνασίου Εγλυκάδος, μέσα σ ένα καταπράσινο περιβάλλον και αυτή την περίοδο συνεχίζονται οι εργασίες της αγιογραφήσεώς του.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ