Πάτρα: Οι διαδρομές των Επιταφίων σε εκκλησίες της πόλης

δείτε αναλυτικά

Ημέρα κατάνυξης, περισυλλογής και προσευχής, μέρα μεγάλου Πένθους για την Χριστιανοσύνη. Οι Πατρινοί το βράδυ θα ακολουθήσουν τους Επιταφίους και θα ψάλλουν το «Ω γλυκύ μου έαρ» και το «Αι γενεαί αι πάσαι".

Προς ενημέρωση των πολιτών, στο  Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο και το ναό των Αγίων Αγγέλων, η έξοδος του ιερού Επιταφίου θα γίνει μετά τις 17.30 το απόγευμα. Στον Άγιο Ανδρέα, η πομπή θα ακολουθήσει τη διαδρομή: οδός Αγίου Ανδρέα, Γούναρη, Κορίνθου, Παπαφλέσσα και από την οδό Ευμήλου επιστροφή στον ιερό ναό. Στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, η διαδρομή θα είναι Μαιζώνος, Κολοκοτρώνη, Αγίου Ανδρέα, Γεροκωστοπούλου, πλατεία Γεωργίου. 

Η φετινή διαδρομή της Παντάνασσας, όπως είναι ήδη γνωστό, είναι Αλ. Υψηλάντου, Γούναρη, Χαραλάμπη, πλατεία Αγίου Γεωργίου, Ερμού, Κανακάρη, Αλ. Υψηλάντου και επιστροφή στον ιερό ναό. 

Στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών, η διαδρομή του Επιταφίου θα είναι: Μητροπολίτου Παρθενίου, Αλ. Υψηλάντου, Ζαΐμη, Κανακάρη, Ερμού, 25ης Μαρτίου και επιστροφή στον ναό.

Στον ιερό ναό Παντοκράτορος, ο Επιτάφιος θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Παντοκράτορος, πλ. Αγίου Γεωργίου, Γερμανού, Σωτηριάδου, Γούναρη, Βασιλείου Ρούφου, Ερενστρώλε, Ηλείας, Γερμανού, Μπουκαούρη. 

Ο Επιτάφιος του Αγίου Διονυσίου Πατρών, θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Αγίου Διονυσίου, Καρόλου, Κωνσταντινουπόλεως, Έλληνος Στρατιώτου, Φαβιέρου.

Ο Επιτάφιος της Αγίας Σοφίας θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας, Κιλκίς, Κορίνθου, Αγίας Σοφίας και επιστροφή στο ναό.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ