Χειροπέδες στους απαγωγείς που μαχαίρωσαν τον ιδιοκτήτη του Romeo στην Πάτρα – Κινδύνευσε η ζωή του ! “Δεν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών”

Πλούσια η δράση της εγκληματικής ομάδας

Πλούσια η δράση της εγκληματικής ομάδας – Το θύμα είχε δώσει μάχη με τους απαγωγείς του στην είσοδο του σπιτιού του – Μετά από καταδίωξη της αστυνομίας το αυτοκίνητο των απαγωγέων ακινητοποιήθηκε στο Βύρωνα.

Ήταν Γενάρης του ’15 όταν ο γνωστός φωτογράφος και συνέταιρος του Παναγιώτη Βασιλειάδη στο κέντρο Romeo plus στο Προάστιο, στην οδό Πανεπιστημίου 370 , Ιωάννης Αλεξόπουλος , έδωσε μάχη με τους απαγωγείς του ακριβώς στην είσοδο του σπιτιού του. Όλα συνέβησαν στο Παλαιό Φάληρο την ώρα που ο κ. Αλεξόπουλος που εργάζεται σε νυχτερινά κέντρα επέστρεφε στο σπίτι του. Εκεί τον περίμεναν οι απαγωγείς του με τους οποίους έδωσε μάχη προκειμένου να ξεφύγει αλλά δεν τα κατάφερε καθώς οι άγνωστοι δράστες τον τραυμάτισαν με μαχαίρι προκειμένου να κάμψουν την αντίστασή του.

Η υπόθεση έρχεται ξανά στο φως της δημοσιότητας καθώς εξαρθρώθηκε, από την Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες και καταστήματα στην Αττική και στην Κρήτη.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 11-4-2016 στο Χαλάνδρι, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη μέλη της σπείρας. Πρόκειται για έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας, δραπέτη φυλακών και έναν 35χρονο έγκλειστο των φυλακών, ο οποίος είχε συλληφθεί για διαρρήξεις-κλοπές από κοσμηματοπωλεία και πλαστογραφία.

 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί μία (1) απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή και ληστεία σε βάρος ημεδαπού, δύο (2) κλοπές από οικίες και μία (1) κλοπή από κατάστημα σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, στις 19-1-2015 στο Παλαιό Φάληρο, οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και τραυμάτισαν με μαχαίρι 45χρονο, τον οποίο στη συνέχεια απήγαγαν, επιβιβάζοντάς τον σε κλεμμένο όχημα αλλά ύστερα από καταδίωξη αστυνομικών, τον εγκατέλειψαν στην περιοχή του Βύρωνα.

Επιπλέον, στις 6-10-2016 διέρρηξαν κατάστημα σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Ιεράπετρας Κρήτης από όπου αφαίρεσαν χρήματα, ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή και πλήθος φιαλών ποτών, ενώ στις 28-5-2014 και στις 8-1-2015 διέρρηξαν οικίες στο Παλαιό Φάληρο και στην Ραφήνα αντίστοιχα, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, τιμαλφή και τα οχήματα των ιδιοκτητών.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζεται.

Διαβάστε το χρονικό της “κινηματογραφικής” υπόθεσης , όπως πρώτο και αποκλειστικά κατέγραψε το protothema.gr

Αμέσως μετά της εξιχνίαση της υπόθεσης του ,  ο Ιωάννης Αλεξόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση από την προσωπική του σελίδα στο facebook , στην οποία αφού ευχαρίστησε την αστυνομία για την άμεση και αποτελεσματική δράση της , απέκλεισε κάθε υπόνοια περί “ξεκαθαρίσματος παλαιών λογαριασμών” .

Αγαπητοί μου φίλοι,είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξιχνίαση των εγκληματικών πράξεων που διαπράχθηκαν σε βάρος μου στις 19/1/2015.

Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα του Υπαστυνόμου Βασίλη Μακρή ,ο οποίος εδώ και 15 μήνες με ευσυνειδησία ερεύνησε διεξοδικά την υπόθεση που με αφορούσε, με αποτέλεσμα να φτάσει στην σύλληψη των κακοποιών.Ευχαριστώ, επίσης, τον Υποδιοικητή της Δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής κ.Ζαχαράκη Γρήγορη για την πολύτιμη συμβολή του στην εξινίαση της υπόθεσης.

Και φυσικά δε θα μπορούσα να ξεχάσω τους δυο αστυνομικούς, το Γιώργο Θεωδορακόπουλο και τον Κων/νο Μελιόπουλο ,που αποτελούσαν το πλήρωματου περιπολικού. Με το θάρρος που επέδειξαν μου έσωσαν τη ζωή, καταδιώκοντας το αυτοκίνητο της απαγωγής μου, με αποτέλεσμα να τραπούν οι δράστες σε φυγή.

Το σημαντικότερο, όμως ρόλο για τη σωτηρία μου έπαιξε ο Χειρουργός του Λαικού Νοσοκομείου Α Παπαλάμπρου που μετά από πεντάωρο χειρουργείο κατόρθωσε να μου σώσει τη ζωή.

Τεράστιο ευχαριστώ!!!!

Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση διότι η υπόθεση οδηγείται στην Δικαιοσύνη καθώς και για το γεγονός ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία , διαλύεται κάθε διατυπωμένη σε περσινά δημοσιεύματα του Τύπου, υπόνοια συσχέτισης της υπόθεσης με “ξεκαθάρισμα λογαριασμών”.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την σύντροφο μου ,που δεν έλειψε λεπτό από το πλάι μου, ολους τους φιλους μου , τους γονείς μου ,την κόρη μου , τους συγγενείς μου,όλο το προσωπικό μου και όλους τους επιχειρηματίες που συνεργάζομαι καθημερινά και ήταν δίπλα μου στις δύσκολες ώρες . Η μέρα αυτή θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη μου όχι μόνο κατάλαβα πόση αξία έχει η ζωή,αλλά και επειδή με έκανε να καταλάβω πόσο πολύτιμο αγαθό είναι να έχει ο άνθρωπος πραγματικούς φίλους γεμάτους αγάπη.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς!!!!!!!

protothema.gr 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ