Τα πρώτα γεννητούρια στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ηλεία

Κορίτσι θα είναι το πρώτο παιδί που θα γεννηθεί σε λίγα 24ωρα στο LM Village  στη Μυρσίνη όπου από προχθές φιλοξενούνται 331 σύριοι πρόσφυγες.

Η 30χρονη Σύρια εγκυμονούσα, η Σούριβαν, όπως γράφει το patrisnews, έκανε βόλτα με την εξαδέλφη της Κενάτ στα μονοπάτια του παραθεριστικού κέντρου. Την πλησίασε χαμογελώντας ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ, που με στενούς του συνεργάτες βρισκόταν από νωρίς το πρωί και τη ρώτησε πότε θα γεννήσει. «Είμαι στις μέρες μου… Είναι το δεύτερο παιδί μου και είναι κοριτσάκι » του απάντησε με χαμόγελο. Η γυναίκα παρακολουθείται ήδη από τον γιατρό της 117ΠΜ ενώ έχει ειδοποιηθεί γυναικολόγος.

Στην είσοδο του LM, εκεί που υπήρχαν τα γραφεία διοίκησης του παραθεριστικού κέντρου θα διαμορφωθεί χώρος για ιατρείο. Κρεβάτια εξεταστικά, γυναικολογικό κρεβάτι, παραβάν και φυσικά όλα τα ιατρικά εργαλεία που πρέπει να έχει ένα εξεταστήριο.

Στο hot spot της Μυρσίνης φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 331 σύριοι. Από αυτούς οι 180 είναι παιδιά. Με το πρώτο φως της  ημέρας οι πρόσφυγες βγήκαν από τα οικήματα που πέρασαν το πρώτο τους βράδυ και άρχισαν να περπατούν στους όμορφους χώρους του LM.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ