Απίστευτο περιστατικό: Τους έκλεψαν και τους έκαναν και το τραπέζι!

Στο Καινούριο Αιτωλοακαρνανίας

Ρομά άρπαξαν το πορτοφόλι ηλικιωμένου την ώρα που κοιμόνταν και στη συνέχεια ζήτησαν φαγητό από την γυναίκα του

Κι’ εκεί που λες ότι τα έχεις ζήσει όλα στο αστυνομικό ρεπορτάζ, έρχεται ένα ακόμη περιστατικό από την περιοχή του Αγρινίου, να σου πει… ότι την εποχή του 2016 η παραβατικότητα θα φέρνει στην επικαιρότητα ευτράπελα και συμβάντα που δεν θα σκεφτόταν ούτε ο καλύτερος σεναριογράφος.

Η κλοπή της χρονιάς – ως προς τον τρόπο που δράσης- καταγράφεται στο Καινούριο της Δημοτικής Ενότητας Θεστιέων του Δήμου Αγρινίου.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής 25 Μαρτίου σε διώροφο σπίτι στο κέντρο του χωριού. Τρείς Ρομά μπαίνουν σαν κύριοι από ανασφάλιστη πόρτα στο ισόγειο όπου ζει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, και αρπάζουν το πορτοφόλι που είχε στην τσέπη του ο ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος μάλιστα την ώρα εκείνη ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και κοιμόνταν. Τον έπιασαν δηλαδή κυριολεκτικά στον ύπνο. Τότε ο γιός των ηλικιωμένων τους εντοπίζει χωρίς όμως αρχικά να αντιληφθεί τι είχε συμβεί. Το απίστευτο όμως έρχεται λίγα λεπτά αργότερα.

Οι τρεις νεαροί Ρομά (γύρω στα 30 σύμφωνα με την καταγγελία) ζητούν τόσο από τον άνδρα όσο και από την ηλικιωμένη γυναίκα του ένα πιάτο φαί, θέλοντας βέβαια με τον τρόπο αυτό να θολώσουν τα νερά και πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα γινόταν αντιληπτή η κλοπή τους από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού. Κι’ όμως οι ανυποψίαστοι ένοικοι επιδεικνύοντας συμπόνια και αλληλεγγύη έστρωσαν το τραπέζι στους Ρομά και τους προσέφεραν από το φαγητό της ημέρας. Οι νεαροί αφού χόρτασαν… αποχώρησαν σαν να μην συμβαίνει το παραμικρό από το σημείο, αφού βέβαια δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους φιλόξενους παθόντες…

Μετά από λίγο όμως οι τελευταίοι κατάλαβαν τι είχε συμβεί μόλις ο ηλικιωμένος άνδρας συνειδητοποίησε ότι έλειπε το πορτοφόλι του. Όπως κατήγγειλε στη «Σ» ο κ. Πάνος Μυζήθρας, γιός του ηλικιωμένου ζευγαριού, οι συγκεκριμένοι Ρομά στη συνέχεια αποπειράθηκαν να μπουν σε άλλα τρία σπίτια της περιοχής, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα η παραβατικότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στο Καινούριο. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την ενίσχυση της αστυνόμευσης, με τις τοπικές Αρχές από την πλευρά τους να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, με όσες δυνάμεις έχει στη διάθεσή της.

Οι πολίτες πάντως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς Ρομά και μη παρουσιάζονται σε αρκετές περιπτώσεις με ψεύτικες ιδιότητες, με σκοπό την κλοπή.

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ