Πάτρα: "Φωτιά" παίρνει η σύσκεψη στην Περιφέρεια για το προσφυγικό - Αποκάλυψη κυβερνητικού εγγράφου που "πετάει" έξω δήμους και περιφέρειες - "Τα έχει αναλάβει όλα ο στρατός" - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

σε εξέλιξη η κρίσημη συνάντηση

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ: 

-----

 

Δηλώσεις του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη: 

 

 

 

-----------------------

 

Δηλώσεις δημάρχου Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ:

 

 

----------------------

Νεότερη ενημέρωση:

"Φωτιά" παίρνει η σύσκεψη στην Περιφέρεια για το προσφυγικό. 

"Να μη γίνουμε γκέτο και να μη γίνει χαοτική η κατάσταση στην περιοχή μας, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές", είπε αρχικώς ο Περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Παπαναστασίου, το δεύτερο έγγραφο που εστάλη από το αρμόδιο υπουργείο, διευκρινίζει ότι όλα τα έχει αναλάβει ο στρατός και τα αρμόδια υπουργεία και ότι απλά οι περιφέρειες και οι δήμοι, θα πρέπει να βοηθήσουν στο να κατανοήσει ο κόσμος και οι πολίτες που αντιδρούν στα κέντρα φιλοξενίας. Προσθέτοντας ότι οι προτάσεις του υπουργείου, είναι απλά ένα "μπαλάκι που μας ρίχνουν δίχως νόημα". 

Την πληροφορία του tempo24.gr, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει από τον Πειραιά οι πρώτοι 300 πρόσφυγες και προορίζονται για τη Μυρσίνη Ηλείας στις εγκαταστάσεις της LM VILLAGE, όπου θα φιλοξενηθούν για άγνωστο χρονικό διάστημα, επιβεβαίωσε πριν λίγο ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης στην ευρεία σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας με θέμα τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. 

Στη σύσκεψη για το προσφυγικό αναμένεται να συζητηθεί και η εξασφάλιση και άλλων διαθέσιμων χώρων στη Δυτική Ελλάδα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Διαβάστε επίσης