Αεροπλάνο με αεροπειρατές προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Συναγερμός στις κυπριακές αρχές

ΝΕΟΤΕΡΑ 11.10:  Δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος, που βρίσκονταν μεταξύ επιβατών αφέθηκαν ελεύθεροι από τον αεροπειρατή που έχει υπό τον έλεγχό του το αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών στη Λάρνακα.

Επίσης, επετράπη σε όλες τις γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο και κράτησαν μέσα όλους οι άνδρες. Εξάλλου, αξίωσε την απομάκρυνση όλων των αστυνομικών από το αεροπλάνο.

Ισχυρή δύναμη της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τον πληροφόρησε ότι οι Αρχές χειρίζονται την κατάσταση.

----------------------------------------------------------------

ΝΕΟΤΕΡΑ 11.00 : Νέα τροπή παίρνει η αεροπειρατεία που είναι σε εξέλιξη στην Κύπρο. Ο αεροπειρατής έχει ζητήσει να δει μια Κύπρια με την οποία είχε παλαιότερα σχέση. Η γυναίκα ονομάζεται Μαρίνα Παράσχου εντοπίστηκε και την μεταφέρουν στο αεροδρόμιο.
Ο άντρας που φέρεται να ονομάζεται Ιμπραήμ Σαμάχα και να είναι περίπου 30 ετών, έχει ζητήσει να παραδοθεί τετρασέλιδη επιστολή του στη γυναίκα που ζει στην Κύπρο. Ο αεροπειρατής, που φέρεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει, αν γίνει προσπάθεια εξουδετέρωσής του, ανέφερε το όνομα της γυναίκας στις Αρχές.

--------------------------------------------------------------------

ΝΕΟΤΕΡΑ 10.30 :  Ζωσμένος με εκρηκτικά είναι ο αεροπειρατής που έχει τον έλεγχο του αεροπλάνου της Egypt Air που έχει προσγειωθεί στη Λάρνακα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου.

Την είδηση επιβεβαιώνει και η Egypt Air: «Στο Airbus 320 πτήση 181, με 81 επιβάτες, που εκτελούσε την πτήση από την Αλεξάνδρεια προς το Κάιρο, υπάρχει υπόθεση αεροπειρατείας. Ο πιλότος Ομάρ Τζαμάλ ανέφερε πως υπάρχει απειλή από την παρουσία επιβάτη, που έχει στην κατοχή του ζώνη με εκρηκτικά. Ανάγκασε τον πιλότο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρκανας στην Κύπρο, με τις Αρχές να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς».

Η αστυνομία έλαβε εντολή να μείνει μακριά από το αεροσκάφος.

Πυρήνας διαχείρισης της κρίσης έχει συγκροτηθεί στο αεροδρόμιο.

---------------------------------------------------

NEOTΕΡΑ 10.00: Για προληπτικούς λόγους στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν φτάσει ασθενοφόρα ενώ δεν υπάρχει ακόμα έξοδος κανενός επιβάτη από το αεροσκάφος ούτε επικοινωνία με τους αεροπειρατές. 

------------------------------------------------

ΝΕΟΤΕΡΑ 09.30: Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν αεροπειρατη.  Στο αεροδρόμιο μετέβη ο ΕΑΟ (Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός) της Κυπριακής Αστυνομίας. Έχει ζητηθεί να απομακρυνθούν τα περιπολικά της αστυνομίας για να γίνει αποβίβαση των γυναικόπαιδων.

Επίσης, στην Κύπρο, έχει στηθεί κέντρο διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Αμυνας, Συγκοινωνιών και Δημοσίας Τάξης.

Το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και οι πτήσεις εκτρέπονται προς άλλα αεροδρόμια

----------------------------------------------

Συναγερμός σήμανε σημερα το πρωί στις κυπριακές αρχές για αεροπλάνο στο οποίο έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία.

Το αεροσκάφος είναι Airbus 320 των αιγυπτιακών αερογραμμών (Egypt Air) και προσγειώθηκε στις 8:46 στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο με 81 επιβάτες.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες αν υπάρχουν αεροπειρατές επί του αεροσκάφους ή απειλή για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Η αστυνομία της Κύπρου έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό και ήδη έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ