Επιβεβλημένη η παραίτηση Μουζάλα, δεν θα κρύψει τη γύμνια τους

Του Θανάση Νταβλούρου (πρώην βουλευτή Αχαϊας της Ν.Δ.)

Στα λασπόνερα της Ειδομένης, εκεί όπου χιλιάδες πρόσφυγες συνωστίζονται σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, πνίγηκε ο δήθεν ανθρωπισμός των κυβερνώντων που εξέθρεψαν έναν άνευ προηγουμένου εθνολαϊκισμό, τις επιπτώσεις του οποίου «λούζονται» σήμερα.

Και είναι αυτή η αναντίρρητη και θλιβερή πραγματικότητα την οποία δεν μπορεί να κρύψει η επιβεβλημένη παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, η οποία έπρεπε να είχε ήδη επέλθει.

Ωστόσο, εάν ο υπουργός για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής επιβάλλεται να παραιτηθεί γιατί έκανε το βαρύ ατόπημα να αποκαλέσει τα Σκόπια «Μακεδονία», τότε τι πρέπει να κάνει μια ολόκληρη κυβέρνηση που έχει οδηγήσει τη χώρα σε πλήρη απομόνωση, με σύνορα κλειστά, και με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας;

Γιατί, πέραν των περιπολιών του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μην μας διαφεύγει το κραυγαλέο γεγονός ότι η κυβέρνηση συμφώνησε στην τοποθέτηση Τούρκων τοποτηρητών στα νησιά μας, οι οποίοι υποτίθεται ότι θα βοηθούν στο έργο της ταυτοποίησης των προσφύγων και της επαναπροώθησης τους στην Τουρκία!  

Πάντως, για όσους έχουν βραχεία μνήμη, να υπενθυμιστεί ότι το σημερινό ετερόκλητο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πολέμησε λυσσαλέα  την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την Αμυγδαλέζα, στην οποία επικρατούσαν ανθρώπινες και, αν μη τι άλλο, αξιοπρεπείς συνθήκες για τους φιλοξενούμενους μετανάστες.

Όμως, παρά το γεγονός ότι είχαν βγει στα κεραμίδια για την Αμυγδαλέζα, σήμερα δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να εγκωμιάζουν τις εικόνες ντροπής για τη χώρα και, κυρίως, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που βλέπουμε στην Ειδομένη, χαρακτηρίζοντας «τιμητική» την τραγική κατάσταση που επικρατεί εκεί!

 «Η εικόνα που δίνει η Ειδομένη για την Ελλάδα είναι τιμητική για την Ελλάδα, όσο κι αν σας φανεί παράξενο», είπε επί λέξει ο «πολύς» υπουργός Πολιτισμού και πολέμιος της αριστείας Αριστείδης Μπαλτάς, προσβάλλοντας εκτός άλλων και την κοινή νοημοσύνη!

Μπροστά στην ανεκδιήγητη και εξωπραγματική αυτή δήλωση, αλλά και στην πρωτοφανή κυβερνητική αδράνεια που επιτείνει το προσφυγικό πρόβλημα, το οποίο προσλαμβάνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις, το ελληνικό κράτος διασύρεται λάμποντας δια της απουσίας του, με τις εθελοντικές οργανώσεις να προσπαθούν με το τιτάνιο και άξιο συγχαρητηρίων έργο τους να περισώσουν ό, τι μπορούν.

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να εκκενωθεί η Ειδομένη, το συντομότερο δυνατό, τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους, όσο και για λόγους υγιεινής.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσουν και να εξαπλωθούν επιδημίες, με απροσδιόριστες επιπτώσεις, την ώρα μάλιστα που τα πρώτα κρούσματα ηπατίτιδας έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Δυστυχώς, όμως, παντελώς ανίκανη και εθνικά επικίνδυνη, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρακολουθεί με σταυρωμένα τα χέρια μια ανθρώπινη τραγωδία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και με τα Σκόπια να εξευτελίζουν την πλήρως απομονωμένη και με κλειστά τα βόρεια σύνορα χώρα μας.

Την ίδια ώρα, τα κύματα προσφύγων συνεχίζουν να «σκάνε» το ένα μετά το άλλο, με την Ελλάδα να μετατρέπεται σταδιακά σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, καθώς συνιστά πλέον κοινή παραδοχή ότι εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων θα παραμείνουν επί μακρόν στην Ελλάδα.

Κι αυτό ακριβώς είναι το αποτέλεσμα της ανεύθυνης πολιτικής των σημερινών συγκυβερνώντων, που μέχρι πρότινος διατείνονταν δια της πρώην λαλίστατης αρμόδιας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι οι πρόσφυγες «εξαφανίζονται» όταν δεν «λιάζονταν».

Μόνο που προς το παρόν οι πρόσφυγες όχι μόνο δεν εξαφανίζονται, αλλά αυξάνονται και πληθύνονται. Και όταν δεν πνίγονται στα νερά του Αιγαίου, παλεύουν με τα λασπόνερα στην Ειδομένη, που είναι ντροπή για όλους μας, και όχι τιμή.

Και γι’ αυτό, εκ νέου επισημαίνω, η επιβεβλημένη παραίτηση Μουζάλα δεν μπορεί να κρύψει τη γύμνια τους.

Διαβάστε επίσης