Α. Κατσιφάρας: Δεν είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Δυτική Ελλάδα

συγκαλεί συσκεψη τη Δευτερα για τη ληψη αποφασεων

Δεν είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων ανοιχτού τύπου  στη Δυτική Ελλάδα. Αυτό αποσαφήνισε σήμερα το πρωϊ μιλώντας στον ΑΝΤ1 Πάτρας 105,3 ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, καθώς χθες έφτασε και στην Πάτρα το έγγραφο της Κυβέρνησης που ζητά λίστα με υποψήφιους χώρους για την εγκατάσταση προσφύγων.

"Πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι γιατί θα κληθούμε να διευκολύνουμε στην περίπτωση που το πρόβλημα επεκταθεί" εξήγησε ο κ. Κατσιφάρας που συγκαλεί για την ερχόμενη Δευτέρα ευρεία σύσκεψη φορέων,  προκειμένου να απαντηθεί το σχετικό έγγραφο που έχει κοινοποιηθεί στις περιφέρειας όλης της χώρας.

Όπως ανέφερε πρόκειται να κληθούν όλοι οι Δήμαρχοι, η Μητρόπολη, το ΤΕΕ και πλήθος φορέων. "Το ζητούμενο είναι να ληφθούν αποφάσεις" τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά "όχι να μαζευτούμε για να πετάξουμε …χαρταετό".

Συνεχίζοντας ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι είναι χρήσιμο να υπάρχει σχεδιασμός και ετοιμότητα σε περιφερειακό επίπεδο, "για να μην γίνει η περιοχή μας μια νέα Ειδομένη"  κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ