Πάτρα: Ανταλλαγή εκδοτικών αλλά και καρναβαλικών αναμνήσεων στην εκδήλωση «Καρναβάλι επί χάρτου» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στο Επίκεντρο+ που διοργάνωσαν οι εκδόσεις "Πικραμένος"

Μια ιδιαίτερα όμορφη και ζεστή βραδιά μοιράστηκαν όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη το βράδυ στο Επίκεντρο+ για την εκδήλωση με θέμα «Το Καρναβάλι επί Χάρτου».

24178616-3238-4a01-9134-8f93b7421d4b_0.jpg

Οι Εκδόσεις Πικραμένος, που ήταν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, συγκέντρωσαν και παρουσίασαν τα βιβλία που έχουν εκδοθεί σε σχέση με το δικό μας καρναβάλι, επιχειρώντας μια πρώτη προσέγγιση στην έντυπη αποτύπωση του Πατρινού Καρναβαλιού. Η ιδέα πίσω από το εγχείρημα, όπως εξήγησαν στον χαιρετισμό τους οι οικοδεσπότες, είναι το γεγονός πως η ιστορία του καρναβαλιού κατέχει κεντρική θέση στην ιστορία της Πάτρας, και για τον λόγο αυτό είναι σημαντική και η καταγραφή της, αλλά και η μέριμνα για την εν λόγω καταγραφή.

4e61ecec-bb50-4671-ab61-41abc9324065.jpg

Ωστόσο η βραδιά, παρόλο που παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν πάνω από σαράντα τίτλοι (τόσους απέφερε η πρώτη αυτή προσέγγιση!), γρήγορα εξελίχτηκε σε μια ανταλλαγή όχι μόνο εκδοτικών, αλλά και καρναβαλικών αναμνήσεων. Τον τόνο γι’ αυτό έδωσαν, ήδη από το ξεκίνημα, και η συντονίστρια της συζήτησης Βικτωρία Αγγελοπούλου, αλλά και ο έτερος βετεράνος καρναβαλιστής και βετεράνος καλλιτέχνης τυπογράφος Αντώνης Παπαντωνόπουλος. Μετά τον Αντώνη Παπαντωνόπουλο που πήρε πρώτος τον λόγο δικαιωματικά, καθώς τα δυσεύρετα πια εκδοτικά του εγχειρήματα εγκαινιάζουν την έντυπη ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού, παρουσίασαν τη δουλειά τους και οι υπόλοιποι καλεσμένοι, συγγραφείς ή υπεύθυνοι εκδόσεων: ο Ηλίας Ηλιόπουλος, ο Παναγιώτης Χαλούλος, η Ντούλη Νικολοπούλου, η Νίκη Πετσάλη- Παπανδρέου, ο Τάκης Τσονάκας, ο Βασίλης Παπαϊωάννου, ο Πέτρος Ψωμάς και ο Τζίμης Πολίτης.

Όπως, στην κατακλείδα της κουβέντας, επεσήμανε ο Γιάννης Πικραμένος, η έντυπη ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού έχει πολλές σελίδες άγραφες ακόμα, καθώς σκοπός αυτής της πρώτης προσέγγισης ήταν και η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τα κενά της σχετικής βιβλιογραφίας. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ