Μπόρις Τζόνσον: Χρυσή ευκαιρία για τη Βρετανία ένα Brexit

δήλωσε ο εκκεντρικός δήμαρχος του Λονδίνου

Ο εκκεντρικός δήμαρχος του Λονδίνου και στέλεχος του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε ότι πίσω από την απόφασή του να υποστηρίξει την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κρύβονται προσωπικές πολιτικές του φιλοδοξίες.

Ο κ. Τζόνσον τόνισε ότι η επιλογή του στηρίζεται στη «χρυσή ευκαιρία» που έχει η Μ. Βρετανία να προχωρήσει αποφασιστικά την υπογραφή των δικών της εμπορικών συμφωνιών με τον υπόλοιπο κόσμο.

Η υποστήριξη του κ. Τζόνσον στο λεγόμενο Brexit έχει προκαλέσει εκνευρισμό στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και υπογραμμίζει τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές εντός των Συντηρητικών για την ευρωπαϊκή προοπτική του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά την άποψη του δημάρχου του Λονδίνου, η επιλογή του ρίσκου για τη Μ. Βρετανία είναι η παραμονή της εντός Ε.Ε., μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Τα σχόλια του ακολουθούν την προειδοποίηση του Γερμανού υπουργού των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τον οποίο ενδεχόμενο Brexit θα οδηγήσει σε μακροχρόνιες και επώδυνες διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καλλιεργήσουν κλίμα ανασφάλειας τόσο για τη βρετανική, όσο και για την ευρωπαϊκή, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

Καμία οικονομία δεν έχει προηγουμένως εγκαταλείψει την ΕΕ και μια βρετανική αποχώρηση θα στερήσει το ευρωπαϊκό μπλοκ από τη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του, αλλά και από ένα ηγετικό οικονομικό κέντρο. Ο κ. Κάμερον περιγράφει το ενδεχόμενο βρετανικής αποχώρησης ως ένα «αβεβαιο άλμα στο σκοτάδι».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ