Ποιοί κερδίζουν τα Όσκαρ

δειτε τι έχει γίνει μέχρι τωρα

Σε εξέλιξη η φετινή 88η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Οι σταρ φόρεσαν τα καλά τους και βρίσκονται στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες για τη μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της χρονιάς.

Θα καταφέρει «Η Επιστροφή» να κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας; Θα πάρει το δεύτερο συνεχόμενο Όσκαρ της καριέρας του ο Αλεχάντρο Ινιάριτου; Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, πάντως, δεν φαίνεται να χάνει το χρυσό αγαλματάκι Α' Ανδρικού Ρόλου.

Η βραδιά ξεκίνησε με τρόπο πολιτικό με τον Κρις Ροκ να ρωτά εάν το Χόλιγουντ είναι ρατσιστικό και ζήτησε περισσότερες ευκαιρίες για τους μαύρους ηθοποιούς. Αστειεύτηκε με όσους κάλεσαν σε μποϊκοτάζ λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι αδικία που δεν ήταν υποψήφιος ο Γουίλ (Σμιθ) όπως αδικία ήταν που κέρδισε 20 εκατομμύρια δολάρια για το Wild Wild West» και «Το να μιλά η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ για μποϊκοτάζ στα Όσκαρ είναι σαν να μιλάω εγώ για μποϊκοτάζ στο εσώρουχο της Ριάνα. Κανείς δεν με κάλεσε».


Ακολούθησε βίντεο όπου μαύροι ηθοποιοί ερμήνευαν ρόλους λευκών υποψηφίων ή εμφανίζονταν δίπλα τους, καταγγέλλοντας με χιούμορ αυτή τη φορά την απουσία λευκών υποψηφίων.

Έξι Όσκαρ έχει κερδίσει το Mad Max: Fury Road (Μακιγιάζ, Κοστουμιών, Σκηνογραφίας, Μοντάζ, Ηχητικού Μοντάζ, Ηχητικού Μιξάζ), ενώ τα Όσκαρ Σεναρίου κέρδισαν Spotlight (Πρωτότυπου Σεναρίου) και το Μεγάλο Σορτάρισμα (Διασκευασμένου Σεναρίου). Όσκαρ Φωτογραφίας στον Εμανουέλ Λουμπέσκι για την Επιστροφή.

Το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου παρέλαβε η Αλίσια Βικάντερ, η οποία ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη, για την ερμηνείας της στο The Danish Girl. Έκπληξη το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, το οποίο κέρδισε ο Μαρκ Ράιλανς για τον ρόλο του στη Γέφυρα των Κατασκόπων.

Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ κέρδισε το Amy του Ασίφ Καπάντια, ενώ Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας κέρδισε ο Γιος του Σαούλ από την Ουγγαρία.

Όσκαρ Μουσικής κέρδισε ο θρυλικός συνθέτης Ένιο Μορικόνε, το πρώτο της καριέρας του που στα 87 του έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία νικητής Όσκαρ. Το τραγούδι του Σαμ Σμιθ για την ταινία Spectre, Writing's on the Wall κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού νικώντας την Lady Gaga.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ