Αιτωλοακαρνανία: Οχήματα «κινητές βόμβες» στους δρόμους του Αγρινίου!

Δεν τα επισκευάζουν λόγω έλλειψης χρημάτων θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο!
φωτογραφία αρχείου

Στις απολύτως απαραίτητες επισκευές περιορίζονται τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι οδηγοί αυτοκινήτων και δικύκλων, γεγονός που πιστοποιείται και από τους ιδιοκτήτες συνεργείων του Αγρινίου. Ο λόγος που συμβαίνει, οφείλεται αποκλειστικά στην οικονομική κρίση.

Η οικονομική κρίση μαστίζει τον κλάδο των συνεργείων αυτοκινήτων, δεδομένου ότι πλέον πρέπει να συντρέχει σοβαρός λόγος για να πάει κάποιος το αυτοκίνητό του στο συνεργείο για επισκευή, ενώ πλέον τα σέρβις θεωρούνται είδος πολυτελείας. Συμπερασματικά, οι περισσότεροι θέλουν το αυτοκίνητό τους απλώς να κινείται και να φρενάρει, αφού δεν μπορούν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για την σωστή και προβλεπόμενη συντήρησή του.

«Η οικονομική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια δεν επιτρέπει την σωστή συντήρησή των οχημάτων.

Όταν υπάρχει μια μικρή βλάβη οι περισσότεροι οδηγοί αδιαφορούν λόγω έλλειψης χρημάτων, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να επιβαρύνεται ή το πρόβλημα να μεταπηδά και σε άλλα συστήματα του αυτοκινήτου.

Οι τιμές από την πλευρά μας έχουν πέσει αισθητά, ακόμη και σε ποσοστό 40%, αλλά ο κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να επισκευάσει κάτι στο αυτοκίνητό του αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος» δήλωσε ο κ. Πάνος, ιδιοκτήτης συνεργείου.

Στην παρούσα φάση

η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, αλλά και δικύκλων, αλλάζει μόνο ότι απαιτείται για να λειτουργήσει το όχημά τους. Αυτό  συνεπάγεται δηλαδή μόνο με αλλαγή λαδιών, φίλτρων και υγρών.

Ακόμη και η αλλαγή ελαστικών στο αυτοκίνητο ή το μηχανάκι αποτελεί σπάνιο γεγονός σήμερα, με αποτέλεσμα τα περισσότερα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε «ωρολογιακές βόμβες». Αρκετοί ιδιοκτήτες ως προς αυτό καταφεύγουν σε λύσεις όπως τα μεταχειρισμένα ελαστικά, ενώ όσοι υποχρεώνονται να αλλάξουν λάστιχα και να επιλέξουν καινούρια, καταφεύγουν στη φθηνότερη λύση, μη ελέγχοντας την ποιότητα, την απόδοση και κυρίως την μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια στο δρόμο.   

Όπως επισήμανε

στη «Σ» ο μηχανικός αυτοκινήτων Δημήτρης Πεσλής «μόνο το 20% προσέχει το αυτοκίνητό του. Η πτώση της δουλειάς τα τελευταία χρόνια αγγίζει περίπου το 60%. Πλέον, δεν υπάρχουν οι περιπτώσεις εκείνες που όταν έφερνε κάποιος το αυτοκίνητό του για μια ζημιά και μας ζητούσε να το ελέγξουμε γενικότερα.

Το σέρβις κοστίζει 30 ευρώ, αλλά και πάλι δεν υπάρχει δουλεία στον κλάδο μας».

Το κόστος από την πλευρά των συνεργείων έχει μειωθεί, λόγω των οικονομικών δεδομένων. Πτώση που αγγίζει σύμφωνα με πολλούς ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων το 50%, αναλόγως φυσικά την περίπτωση, ενώ το service κοστίζει πλέον 30 ευρώ, όπως επισήμανε εξάλλου και ο κ. Πεσλής. 

«Η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που πολλά αυτοκίνητα παλιότερης τεχνολογίας είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα πιο σύγχρονα, λόγω του κόστους των ανταλλακτικών» δήλωσε στη «Σ» ο κ. Κοσμάς ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων στο Αγρίνιο, συμπληρώνοντας πως «πριν έξι – επτά χρόνια δεν ρωτούσαν καθόλου το κόστος επισκευής, ενώ τώρα, ακόμη και σοβαρό να είναι το πρόβλημα του αυτοκινήτου δεν το επισκευάζουν εφόσον δεν έχουν χρήματα. Προτιμούν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα σε άθλια κατάσταση ή τα αφήνουν «παροπλισμένα» μέχρι να βρουν τα χρήματα που απαιτούνται».

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ