Εμμένουν οι επιστημονικοί φορείς - Στη συνάντηση και η Αθηνά Τραχήλη

στα γραφεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Στην συνάντηση των Προέδρων των επιστημονικών φορέων της χώρας συμμετείχε η Αχαιή Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη την περασμένη Δευτέρα στα γραφεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, στην Αθήνα.

Οι επιστημονικοί φορείς, ως γνωστόν, εμμένουν στην αποχή τους από το διάλογο με την κυβέρνηση σχετικά με το προσχέδιο για τον νέο ασφαλιστικό νόμο και επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στοιχεία, όπως αναλογιστικές μελέτες, ποσοτικοποιήσεις κ.λπ..

«Οι επιστημονικοί φορείς θεωρούν ότι το παρόν προσχέδιο, ακόμη και υπό την εκδοχή των τροποποιήσεών του, διατηρεί απροκάλυπτα τον φορολογικό και δημοσιονομικό του χαρακτήρα, αγνοώντας τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου. Αυτό επιβεβαιώνεται, μάλιστα, και από την παράλληλη συζήτηση στη Βουλή», αναφέρει σε δήλωση της η κυρία Τραχήλη.

Και προσθέτει ότι οι επιστημονικοί φορείς της χώρας επαναλαμβάνουν ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνει επί τη βάσει του ασφαλίστρου και της παροχής και όχι επί φορολογικού χαρακτήρα ποσοστών επί του εισοδήματος και όχι με βάση το παρών προσχέδιο.  

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ