Στην πίτα του ΤΕΕ ο Κώστας Σπαρτινός

μίλησε για το ασφαλιστικό

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστας Σπαρτινός, παρεβρέθηκε στην εκδήλωση  του ΤΕΕ/ΔΕ, στην Αγορά Αργύρη στις 21.02.2016.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, αποτίμησε θετικά τις εξωστρεφείς ενέργειες του ΤΕΕ, καθώς και αρκετές μελέτες που αφορούν θέματα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, όπως το φράγμα Πείρου-Παραπείρου και την έλευση του Φυσικού Αερίου στην Πάτρα.

Ταυτόχρονα μίλησε και για το ζήτημα του λιμανιού και της διέλευσης του τραίνου, από τον αστικό ιστό της πόλης, καθώς και για διάφορα αναπτυξιακά ζητήματα τόσο της Περιφέρειας όσο και της χώρας γενικότερα, στα οποία η συμβολή των μηχανικών  κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία.

 

Ο Κώστας Σπαρτινός, μίλησε και για κεντρικά πολιτικά ζητήματα, όπως το προσφυγικό και κυρίως για το ασφαλιστικό.

 

Ειδικά για το τελευταίο, μίλησε με ειλικρίνεια, αποτιμώντας θετικά την αρχιτεκτονική του που προβλέπει κοινές αρχές για όλους τους ασφαλισμένους και συμμετοχή ανάλογα με τις δυνατότητες, αναγνωρίζοντας όμως την ανάγκη για το σχεδιασμό της μετάβασης από το ένα σύστημα στο άλλο χωρίς να πλήττονται τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

 

Έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας πως το μεγάλο στοίχημα είναι η υγιής ανάπτυξη της οικονομίας, εφόσον χωρίς μείωση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης, κανένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δε μπορεί να σταθεί.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ