"Έμφραγμα" στις ΜΕΘ, λόγω γρίπης

νοσηλευεονοται 21 ασθενεις διασωληνωμένοι

«Έμφραγμα» στις μονάδες εντατικής θεραπείας προκαλεί η γρίπη. Μία στις τρεις κλίνες εντατικής έχει καταληφθεί από ασθενείς με επιπλοκές της γρίπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 121 ασθενείς

«Έμφραγμα» στις μονάδες εντατικής θεραπείας προκαλεί η γρίπη. Μία στις τρεις κλίνες εντατικής έχει καταληφθεί από ασθενείς με επιπλοκές της γρίπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 121 ασθενείς διασωληνωμένοι με βαριά μορφή γρίπης νοσηλεύονταν χθες στις δημόσιες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Μόνο χθες άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές μετά τη νόσησή τους με γρίπη, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 65. Συνολικά από τον Ιανουάριο έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 267 βαριά περιστατικά γρίπης. Ο μέσος όρος της ηλικίας των θυμάτων της γρίπης είναι 53,3 έτη - πρόκειται για τον χαμηλότερο ηλικιακό μέσο όρο των θυμάτων της γρίπης τα τελευταία χρόνια. Σημειώνεται ότι το ΕΣΥ διαθέτει περίπου 540 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων περίπου οι 200 είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Από τις 340 ανοιχτές και διαθέσιμες κλίνες, οι 121 είναι «κατειλημμένες» με ασθενείς με γρίπη.

με βαριά μορφή γρίπης νοσηλεύονταν χθες στις δημόσιες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Μόνο χθες άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές μετά τη νόσησή τους με γρίπη, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 65. Συνολικά από τον Ιανουάριο έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 267 βαριά περιστατικά γρίπης.

Ο μέσος όρος της ηλικίας των θυμάτων της γρίπης είναι 53,3 έτη - πρόκειται για τον χαμηλότερο ηλικιακό μέσο όρο των θυμάτων της γρίπης τα τελευταία χρόνια. Σημειώνεται ότι το ΕΣΥ διαθέτει περίπου 540 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων περίπου οι 200 είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Από τις 340 ανοιχτές και διαθέσιμες κλίνες, οι 121 είναι «κατειλημμένες» με ασθενείς με γρίπη.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ